Smartphone applications- τι γινεται με τα προσωπικα μας δεδομενα;

Εφαρμογές όπως το Facebook υπάρχουν σχεδόν σε κάθε smartphone, έχοντας πρόσβαση σε δεδομένα του χρήστη. Ειδικοί του ίντερνετ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Το Facebook και το WhatsApp συγκαταλέγονται στις δημοφιλέστερες εφαρμογές για smartphones, όπως κατέδειξε πρόσφατη
διαδικτυακή δημοσκόπηση της DW. Τα λεγόμενα Apps επικοινωνίας, όπως είναι το WhatsApp και το Facebook χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, προειδοποιούν ειδικοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Ο Ντιρκ Κούχελ, συντάκτης του γερμανικού περιοδικού Computerbild, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι το WhatsApp είναι πιθανότατα ο μεγαλύτερος τηλεφωνικός κατάλογος στον κόσμο. Όπως δήλωσε στην DW, «κανείς δεν διερωτάται πραγματικά πώς κερδίζει χρήματα το WhatsApp. Η εφαρμογή έχει ένα ασήμαντο κόστος. Μάλιστα, για μεγάλο διάστημα ήταν δωρεάν. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν, φυσικά, να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία τους. Θα πρέπει να κάνουν κάτι με τα προσωπικά δεδομένα. Πιθανόν τα πουλάνε σε τρίτους και ούτω καθεξής». Ο Ντιρκ Κούχελ υπογραμμίζει ότι οι χρήστες πληρώνουν για τις υπηρεσίες της εφαρμογής με τα προσωπικά τους δεδομένα και υπογραμμίζει ότι «το σημερινό νόμισμα στο διαδίκτυο δεν είναι πρωτίστως τα χρήματα αλλά τα δεδομένα».
Keywords
Τυχαία Θέματα