Tι κρυβεται πισω απο την "ελευθεροτυπια" που επανακυκλοφορησε-τη βγαζει το 20% των εργαζομενων με την βοηθεια της μανιας


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο δημοσιεύεται στην Αυγή της Κυριακής. Το υπογράφει ο Δημήτρης Ψαράς, ο οποίος συστήνεται ως  "μέλος της συντακτικής επιτροπής των γνήσιων απεργιακών φύλλων και ήδη απολυμένος χωρίς καταβολή δεδουλευμένων και αποζημίωσης από την Χ.Κ. Τεγόπουλος".
Σε αυτό γίνεται διακριτή η μεθόδευση της εργοδοσίας να συνεχίσει την έκδοση χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Το κείμενο έχει ως εξής:

Το προηγούμενο Σάββατο εμφανίστηκε στα περίπτερα η Ελευθεροτυπία.
Είχαν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τις 22 Δεκεμβρίου που κυκλοφόρησε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας και δέκα μήνες από τη στιγμή που η Χ.Κ. Τεγόπουλος έπαυσε να πληρώνει τους εργαζόμενούς της, ενώ συνέχιζε να εκπληρώνει μέρος των υποχρεώσεών της προς εμπορικούς πιστωτές και προς τις τράπεζες.
Το φύλλο του προηγουμένου Σαββάτου είχε τον υπότιτλο "Απεργιακή έκδοση των εργαζομένων", ενώ σε ιστολόγια και ειδησεογραφικούς ιστότοπους εμφανίστηκε ως "τρίτο" απεργιακό φύλλο των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας. Οι προσεκτικοί αναγνώστες διαπίστωσαν μια σοβαρή διαφορά. Τα δυο απεργιακά φύλλα που κυκλοφόρησαν στις 15 και 25.2.2012 έφεραν τον τίτλο Οι Εργαζόμενοι και όχιΕλευθεροτυπία, ενώ και τα κείμενα των συντακτών ήταν ανυπόγραφα.
Keywords
Τυχαία Θέματα