To nato και ο φερετζες της ευρωπης

Από πότε το ΝΑΤΟ άρχισε να έχει φιλανθρωπικές ανησυχίες; Το υποκριτικό παιχνίδι της Ευρώπης παίρνει σάρκα και οστά την ώρα που όπως φαίνεται, όλες οι μάσκες πέφτουν και κάνουν κρότο στη γειτονιά μας.

Με άλλα λόγια; Η ειρηνευτική δύναμη έρχεται υποτίθεται σαν "ασπίδα σωτηρίας" για τους καταραμένους ενός πολέμου, που ξεκίνησε από χέρι δυτικό. Αλλά λειτουργεί σαν ομπρέλα για την Τουρκία.
Ο πρόσφυγας, λέει το σχέδιο, θα προσκρούει πάνω σε ΝΑΤΟικούς που θα ακολουθούν γερμανικές εντολές, θα διασώζονται και θα επιστρέφουν πίσω,
στα απέναντι παράλια. Επισήμως, το ΝΑΤΟ δεν έχει αρμοδιότητα ούτε να σταματά, ούτε να γυρίζει πίσω τις γεμάτες πρόσφυγες λέμβους των διακινητών. Πρακτικά, θα υποστηρίζει τη Frontex με πληροφορίες και επιτήρηση των υδάτων, θα "διασώζει" και θα παραδίδει πρόσφυγες πίσω στα εδάφη όπου κρύβονται οι διακινητές τους.
Και μετά; Άγνωστη η τύχη τους. Μπαλάκι συμφερόντων και ταξίδι στην απόγνωση. Την "ειρηνευτική" λειτουργία των ΝΑΤΟικών, την έχουμε επίσης δει και στο παρελθόν, δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από την τωρινή συγκυρία. Οι έχοντες μνήμη μπορούν να ανατρέξουν στο ιστορικό των Βαλκανίων, οι άλλοι με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούν να δουν πόσο ειρηνευτικά έχει λειτουργήσει η συμμαχία που με τόση υπερηφάνεια στηρίζουμε. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, πώς θα λειτουργήσουν και τώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα