Ασφαλιστικο - εργασιακα: με διαδικασιες «εξπρες» οι αποφασισμενες ανατροπες

Με την ανάληψη των καθηκόντων της την περασμένη Τρίτη, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε καθαρό ότι Ασφαλιστικό και Εργασιακά αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες στο κυβερνητικό της έργο.
Στη συνέχεια, ο Γ. Κατρούγκαλος, παίρνοντας αμπάριζα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ομολόγησε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα μείωση των συντάξεων, ενώ στα σκαριά είναι και η νέα αντιασφαλιστική
επιδρομή, που όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις βάφτιζαν «μεταρρύθμιση».
Στη νέα «μεταρρύθμιση», δηλαδή στη νέα αποδιάρθρωση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, ρόλο έχει αναλάβει και η 12μελής Επιτροπή των «ειδικών» της Ασφάλισης.
Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, το πραγματικό αντιασφαλιστικό μενού ετοιμάζεται στο Μαξίμου, βάσει των κατευθύνσεων της ΕΕ, ενώ στην «Επιτροπή των σοφών» έχει ανατεθεί ο ρόλος του «λαγού» και της δήθεν «επιστημονικής τεκμηρίωσης» του νέου μοντέλου.
Πολύ περισσότερο που όλα τα σενάρια τα οποία διαρρέονται από την Επιτροπή - το πόρισμά της αναμένεται να παραδοθεί στην κυβέρνηση την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη - οδηγούν σε χειροτέρευση όλων των δεδομένων της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Keywords
Τυχαία Θέματα