Διαβαστε πως ο μυτιληναιος (αλουμινιον) με τις πλατες της νεας δημοκρατιας κανει οτι γουσταρει με το ρευμα - διαδωστε το -

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει καταφέρει να αγοράζει από τη ΔΕΗ πάμφθηνο ρεύμα, ενώ την ίδια στιγμή της πουλάει σε πολλαπλάσια τιμή το ρεύμα που παράγει ο ίδιος. Αυτό το πέτυχε με μεθοδευμένες κινήσεις και μετά από άδειες που του εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπανδρέου και, τώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά.
Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και της Έφης Γιαννοπούλου
Αποικιοκρατικές
συμβάσεις, φωτογραφικοί νόμοι και χαριστικές ρυθμίσεις έστρωσαν το έδαφος πάνω στο οποίο χτίστηκαν τα κέρδη του ομίλου Μυτιληναίου. Με όχημα την εταιρεία ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε, ο μεγαλοεπιχειρηματίας αγοράζει από τη ΔΕΗ πάμφθηνο ρεύμα για τις ανάγκες της παραγωγής του, ενώ την ίδια στιγμή πουλάει στη ΔΕΗ σε πολλαπλάσια τιμή το ρεύμα που παράγει ο ίδιος. Οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή και του Γ. Παπανδρέου υπέθαλψαν αυτό το σκάνδαλο. Και η κοροϊδία συνεχίζεται: στις 28 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αποφάσισε να προσφέρει 35% επιπλέον έκπτωση στο ρεύμα που προμηθεύεται ο όμιλος Μυτιληναίου από τη ΔΕΗ για την επόμενη διετία! Το σκανδαλώδες δώρο των κυβερνώντων στον όμιλο Μυτιληναίου θα το καρπωθούν και όλοι οι βιομήχανοι της χώρας που κάνουν χρήση ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης.
Οι νέες προκλητικές μειώσεις ρεύματος που «κέρδισε» η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ αποτελούν συνέχεια των προκλητικών προνομίων που έχει εξασφαλίσει ο όμιλος Μυτιληναίου διαχρονικά: Προνομιακή τιμή ρεύματος, παρά τις ενστάσεις της ΔΕΗ και τις αποφάσεις της ΕΕ περί «αλλοίωσης των συνθηκών ανταγωνισμού». Άδεια για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, που στη συνέχεια τροποποιήθηκε ώστε να μπορεί να εμπορεύεται το παραγόμενο ρεύμα. Γενναίο «κούρεμα» των χρεών του ομίλου προς τη ΔΕΗ. Πλουσιοπάροχες κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις. Ο Ε. Μυτιληναίος, άλλοτε με ανοιχτούς εκβιασμούς ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των επιχειρήσεών του και άλλοτε χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο πρωθυπουργών και υπουργών, έχει κατακτήσει επάξια τη θέση ενός από τους πλέον ευνοούμενους επιχειρηματίες του τόπου.
Keywords
Αναζητήσεις
μυτιληναιος νδ, μυτιλιναιος νεα δημοκρατια
Τυχαία Θέματα