Ενισχυση της πολεμικης δρασης της εε σε ολο τον κοσμο

Εκφραση της αυξανόμενης επιθετικότητας και στρατιωτικοποίησης της ΕΕ αποτελεί η Κοινή Εξωτερική Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ, η ενδυνάμωση της οποίας θα είναι κεντρικό ζήτημα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβρη του 2013. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της συζήτησης για την «Ευρωπαϊκή Αμυνα» (κοινή συζήτηση επί των Εκθέσεων της Μ.
Κοππά «Η εφαρμογή της κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας» και M. Gahler «Ευρωπαϊκή βιομηχανική και τεχνολογική βάση στον τομέα της άμυνας»).
Στην τοποθέτησή του ο Μπ. Αγγουράκης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η ΕΕ, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, γίνονται ακόμη πιο επιθετικοί, τόσο στο εσωτερικό της, σε βάρος των λαών της, όσο και εναντίον των λαών τρίτων χωρών. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου με τις εκθέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο εκφράζουν ακόμη πιο επιθετικά τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων, στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μαίνονται, για το μοίρασμα και την κυριαρχία στις αγορές.
Keywords
Τυχαία Θέματα