Κενο στη νομοθεσια για το χρωμιο

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

Ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης–Αποχέτευσης Λουτρακίου–Αγίων Θεοδώρων (ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ.), Τάσος Μαστραντωνάκης, απάντησε με τη μορφή ανακοίνωσης στο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στις 13/8/2013 με τίτλο: «Τοξικό νερό τρέχει στον Σχίνο Κορινθίας».

Στην 7σέλιδη ανακοίνωση (ολόκληρη η ανακοίνωση, στον ιστότοπο του Δήμου Λουτρακίου, www.loutraki-agioitheodoroi.gr), παρατίθενται ενδιαφέρουσες αλλά εκτεταμένες τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες όμως δεν αποσαφηνίζουν το κατά πόσο είναι επικίνδυνη η κατανάλωση πόσιμου νερού με τις ευρεθείσες συγκεντρώσεις
εξασθενούς χρωμίου. Το δημοσίευμα εστίασε στη συγκεκριμένη πτυχή για να παρέχει την ενημέρωση που χρειάζονται οι καταναλωτές επί του θέματος.

Ο κ. Μαστραντωνάκης σημειώνει αρχικά: «Είναι γεγονός ότι στο τελευταίο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, αν και περιέχονται αρκετές αληθείς αναφορές, τόσο ο τίτλος όσο και η επιλεκτική παράθεση όρων και πληροφοριών συντείνουν αναμφίβολα στην περαιτέρω καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και φοβίας στους καταναλωτές και ανεξάρτητα από τη θέληση του συντάκτη κινείται στα όρια της ελλιπούς πληροφόρησης»
Keywords
Τυχαία Θέματα