Κυβερνηση συριζα: νεα αντιλαϊκα μετρα με περιτυλιγμα «εθνικου διαλογου» και «συνεννοησης»

Πρωτοβουλίες για την επίτευξη «εθνικής συνεννόησης», συνεννόησης δηλαδή του κομμάτων του κεφαλαίου πάνω στα μείζονα προτάγματά του, ώστε από κοινού να εκβιάσουν και τη λαϊκή συναίνεση στα μέτρα που τον τσακίζουν, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρει ότι σκοπεύει να απευθύνει πρόσκληση «εθνικού διαλόγου» σε κόμματα και φορείς για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση και το Προσφυγικό, αλλά ουσιαστικά στρώνει το έδαφος για μια ευρύτερη ατζέντα
«συνεννόησης» που σχετίζεται με το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ταυτόχρονα, ενδέχεται, στο βαθμό που βρει ανταπόκριση, να πυροδοτήσει νέες διεργασίες στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα, καθώς δίνουν και παίρνουν οι φήμες περί διεύρυνσης της κυβέρνησης.
«Σε όλες τις μείζονες μεταρρυθμίσεις που η επίδρασή τους υπερβαίνει τα όρια μιας τετραετούς διακυβέρνησης, θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την ανταλλαγή απόψεων, τη σύνθεση και τη συνεννόηση με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις», αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας και προαναγγέλλει ότι «στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο».
Keywords
Τυχαία Θέματα