Παπαδημουλης: η ελλαδα δεν κινδυνευει να βγει απο το ευρω, κινδυνευει απο κοινωνικη αποσυνθεση

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βγει από το ευρώ και ότι η Ευρωζώνη δεν κινδυνεύει με διάλυση εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η Ελλάδα κινδυνεύει από την κοινωνική αποσύνθεση και μια παρακμή ιστορικού μεγέθους, ως παρίας της Ευρώπης. Και η Ευρωζώνη κινδυνεύει από ένα νέο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού ή στην καλύτερη περίπτωση, μακράς στασιμότητας.
Επομένως, χρειάζεται ν’ αλλάξουν πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ. Παπαδημούλης.
Όπως είπε, «οι κραυγές φόβου εμποδίζουν αυτήν ακριβώς τη συζήτηση, για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, και για όσα, μετά τις εκλογές, πρέπει να γίνουν. Η Ελλάδα για να φτάσει να είναι ένα κανονικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, είναι απαραίτητο ν’ αλλάξουν πολλά - όλα αυτά δηλαδή που οι δήθεν πιο «Ευρωπαίοι» δεν κατάφεραν ν’ αλλάξουν σαράντα χρόνια τώρα».
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Keywords
Τυχαία Θέματα