Το πρασινο μιλι των φυλακων νιγριτας

Του Κώστα Καντούρη

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών, με το οποίο παραπέμπονται για κακούργημα 13 δεσμοφύλακες και για πλημμέλημα ο διευθυντής των φυλακών (υπόθαλψη εγκληματία), περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις συνθήκες διαρκούς βασανισμού του κρατούμενου.
Φάλαγγα στα πέλματα των ποδιών και στις γάμπες με αυτοσχέδιο βούρδουλα, συνεχή χτυπήματα σε όλο του το σώμα, ακόμη και στα σημεία όπου ήδη είχε κακώσεις, και ταυτόχρονο βρέξιμο με παγωμένο νερό μεταξύ των χτυπημάτων αλλά και ένα χτύπημα εν είδει λαβής στο στέρνο περιλάμβανε το “μενού” του βασανισμού του 42χρονου
από τους σωφρονιστικούς μέσα στην αίθουσα αναμονής, το χαρακτηριζόμενο “ψυγείο” των φυλακών, όπως περιγράφεται στο βούλευμα. Και τα βασανιστήρια είχαν και συνέχεια: τον τοποθετούν στο κελί του σοβαρά τραυματισμένο πλέον σε σημείο που να μην έχει τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του, ούτε καν να ξαπλώσει από τους αφόρητους πόνους, ημίγυμνο και βρεγμένο, την ώρα που η θερμοκρασία στον χώρο δεν ξεπερνούσε τους 10 βαθμούς Κελσίου. “Στην κατάσταση στην οποία ευρίσκετο, που δεν έφερε κανένα ρούχο προστατευτικό από το ψύχος, ακόμη και απολύτως υγιής άνθρωπος θα κατέληγε από υποθερμία”, σημειώνεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα