'' αιτια της κρισης, το καθεστως κλεπτοκρατιας ''...

08:44 16/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψη του στο Βερολίνο και τα αποτελέσματα της, έδωσε από την Γερμανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι είναι σημαντικό να μάθουν οι Γερμανοί πολίτες,...
την αλήθεια για την ελληνική κρίση.
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι Γερμανοί πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για την ελληνική κρίση και να συνειδητοποιήσουν ότι τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα
αντιμετωπίζεται σαν ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν αποτύχει και ότι οι Γερμανοί πολίτες φορολογούνται για να δίνονται χρήματα που καλύπτουν τις τρύπες των ελληνικών τραπεζών», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στους Έλληνες κροίσους:
«Την ίδια στιγμή, που οι Έλληνες κροίσοι, οι κάτοχοι πλούτου στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν συστηματικά και βγάζουν τα χρήματά τους σε τράπεζες του εξωτερικού και της Γερμανίας ή τώρα τελευταία μαθαίνουμε ότι τα εναποθέτουν και σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και προσοδοφόρα επενδυτική διαδικασία αγοράς ακινήτων στην Γερμανία και ειδικότερα στο Βερολίνο».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι «η αιτία της κρίσης δεν ήταν οι τεμπέληδες έλληνες, αλλά αιτία της κρίσης ήταν το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα με την ευλογία και την ανοχή του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που κυβέρνησαν και με την ανοχή της ευρωπαϊκής και γερμανικής ηγεσίας. Διότι, οι γερμανικές αρχές έχουν στοιχεία και γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα έχουν δωροδοκηθεί, ποια πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι διαπλεκόμενα με την οικονομική εξουσία στην οποία δίνουν το δικαίωμα να έχει μια διαρκή φορολογική ασυλία».
Απευθυνόμενος στους Γερμανούς πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας τους ζήτα «να ασκήσουν μια πίεση στην κυβέρνησή τους, προκειμένου να φανερώσει τα μυστικά που κρατά κρυμμένα και αφορούν την απολογία του κ. Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο για την υπόθεση SIEMENS ή αφορούν τα μυστικά που κρατούν οι γερμανικές τράπεζες για Έλληνες μεγαλοκαταθέτες για τις καταθέσεις των οποίων υπάρχει μια μεγάλη υποψία ότι δεν έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά και στην αποτυχημένη, όπως την χαρακτηρίζει, πολιτική της λιτότητας.
«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η αποτυχημένη στρατηγική της λιτότητας δεν απειλεί μονάχα την Ελλάδα. Την Ελλάδα την έχει οδηγήσει σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή, αλλά πλέον απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη. Και, βεβαίως, απειλεί και την παγκόσμια οικονομία. Συνεπώς, ενδιαφερόμαστε για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία. Ας είναι ο τελευταίος λαός και η τελευταία χώρα που περνά ένα τόσο απάνθρωπο δράμα. Ας είναι ο ελληνικός λαός και ας μην υπάρξουν άλλοι λαοί. Αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν επιβραβευθεί ή θα αποδοκιμαστεί αυτή η επικίνδυνη για την Ευρώπη, την ευρωπαϊκή ιδέα πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Γερμανίας και η κ. Μέρκελ».
Ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
«Έθεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και το θέμα που βρίσκεται στην ατζέντα των σχέσεων των δυο χωρών. Οι δυο λαοί έχουμε κοινό συμφέρον να πρωτοστατήσουμε σε μια προσπάθεια να λύσουμε δημιουργικά τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Του επισήμανα ότι στην Ελλάδα στην αντίστοιχη επιτροπή για την ανάδειξη αυτού του ζητήματος ηγείται ένα ιστορικό στέλεχος της εθνικής μας αντίστασης, ο πρώτος Ευρωπαίος παρτιζάνος κατά τα λεγόμενα Ντε Γκολ, ο Μανώλης Γλέζος. Και του εξήγησα ότι για εμάς έχει περισσότερο ηθική αξία, όπως επίσης θα πρέπει να έχει ηθική αξία και για τη γερμανική πλευρά».
Keywords
Τυχαία Θέματα