'' 'h koyρεμα 'η βοηθεια για τηn ελλαδα''...

16:55 10/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Να διακόψει τη βοήθεια προς την Ελλάδα σε περίπτωση που γίνει «κούρεμα» του χρέους, απειλεί η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel».
Οι Γερμανοί είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο ...
ενός haircut, γράφει το «Spiegel» το οποίο «βλέπει» κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ των διασωστών της Ελλάδας (ΔΝΤ, ΕΚΤ,
Κομισιόν).
Οι πιέσεις του ΔΝΤ προς τα κράτη της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εντός του τρέχοντος έτους, το φέρει σε ευθεία σύγκρουση με τη Γερμανία.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το ΔΝΤ δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, εάν δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας για τους επόμενους 12 μήνες. Έτσι, το γερμανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο εάν θα προχωρήσει σε περαιτέρω άφεση του επίσημου ελληνικού χρέους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος μιλώντας πρόσφατα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου, είπε πως απορρίπτει το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Μάλιστα, όπως δήλωσε στην «Handelsblatt» εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σε περίπτωση «κουρέματος» του ελληνικού χρέους προς τα κράτη-δανειστές, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να διακόψει τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς «ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να εγκρίνει πιστώσεις μόνο εφόσον έχει διασφαλιστεί αξιόπιστα η επιστροφή των χρημάτων».
Σε περίπτωση «κουρέματος» του χρέους προς τους επίσημους δανειστές, αυτός ο όρος δεν πληρούται. Υπό την έννοια αυτή το «δίκαιο περί προϋπολογισμού» της Γερμανίας δεν θα επέτρεπε μερική άφεση του ελληνικού χρέους όσο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πηγή: Deutsche Welle
Keywords
Τυχαία Θέματα