Anakαλεσε τον εκπροσωπο της στο δντ η βραζιλια...

21:04 2/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Την απόφασή της να ανακαλέσει τον εκπρόσωπό της, Πάουλου Μπατίστα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας,...
μετά τις αντιρρήσεις που αυτός εξέφρασε για την απόφαση του Ταμείου να εγκρίνει τη νέα δόση των δανείων προς την Ελλάδα.
Ο υπουργός
Οικονομικών της χώρας, Γκουίντο Μαντέγκα, τηλεφώνησε την Πέμπτη στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και της εξήγησε ότι οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Βραζιλίας για την Ελλάδα έγιναν χωρίς την έγκριση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης.
Ο Μαντέγκα «μου επισήμανε ότι η Ελλάδα και το ελληνικό πρόγραμμα έχει την αμέριστη στήριξη της Βραζιλίας και ότι, αν επαναλαμβανόταν η ψηφοφορία, η Βραζιλία θα στήριζε το πρόγραμμα. Και αυτό το είπε ο ίδιος», δήλωσε η Λαγκάρντ.
«Είναι πολύ ατυχές που αυτό συνέβη υπό τέτοιες συνθήκες, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη που η θέση της Βραζιλίας μπορεί να αποκατασταθεί και να αποσαφηνιστεί σε ανώτατο επίπεδο», πρόσθεσε.
Ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί εκτός από την Βραζιλία και 10 ακόμη χώρες στο ΔΝΤ, επέκρινε δημοσίως την Τετάρτη την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ να εγκρίνει την εκταμίευση των 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.
Σε μια ασυνήθιστα σκληρή δήλωση, ο Μπατίστα είπε ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας είναι «μη ικανοποιητικό» και προειδοποίησε για πιθανή χρεοκοπία της χώρας με βάση τα ευρήματα της έκθεσης που δημοσίευσε του ΔΝΤ. Ο Βραζιλιάνος, πάντως, είχε διευκρινίσει ότι οι απόψεις που εξέφραζε ήταν προσωπικές.
Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα