Boytσης: ουτε στους χειροτερους εφιαλτες του δε θελει εκλογες ο μητσοτακης...
13:30 11/4/2016
- Πηγή: Fimotro
Στην δυσαρμονία και την διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα ...
στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αποδίδει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε σημερινή του συνέντευξη την δυσκολία να προχωρήσει η αξιολόγηση, αναγνωρίζοντας ότι αν αυτό δεν γίνει θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία. Ενώ αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για το οποίο πιέζει ο αρχηγός της ΝΔ,
ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι γνωρίζουν ότι δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της επιστροφής στην εξουσία και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ήθελε να αναμετρηθεί με τα μείζονα θέματα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού.
Σε ερώτηση για τον αν θα πρέπει να κλείσει πάση θυσία η συμφωνία ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από την αρχή του έτους, αυτό ήταν το κανονικό χρονοδιάγραμμα. Η κυβέρνηση στα βασικά ζητήματα (ασφαλιστικό, φορολογικό, "κόκκινα" δάνεια) διαμόρφωσε τις θέσεις της εδώ και καιρό και έχει υποβάλει προτάσεις νόμου (π.χ. αναπτυξιακό νόμο, έρευνα, λαθρεμπορία). Υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση επεξεργασίας και συναίνεσης από τους θεσμούς. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δυσαρμονία και τη διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αν η αξιολόγηση δεν προχωρήσει τάχιστα και σύμφωνα με το γράμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την πραγματική οικονομία.
Ερωτώμενος για το ποιό είναι το πλάνο της κυβέρνησης έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι: «Ο οδικός χάρτης έχει να κάνει τόσο με τη συμφωνία πάνω στην άριστη μέθοδο για την πραγματική απομείωση του χρέους όσο και με τη γρήγορη νομοθέτηση και εφαρμογή των αναπτυξιακών σχεδιασμών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά. Είναι κρίσιμο ζήτημα γιατί έως τώρα υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και εμπόδια, τα οποία τίθενται πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού, στη νομοθέτηση είτε του "παραλλήλου προγράμματος" είτε θεμάτων, κυρίως οικονομικών, που μπορούν να δώσουν μια μεγάλη ανάσα εσόδων στην ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα οι θεσμοί δεν δέχονται να προϋπολογίζονται. Αντίθετα, οτιδήποτε έχει σχέση με μέτρα που αγγίζουν έστω και λίγο τους μεγάλους, τα κόβουν, όπως το 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΦΠΑ 0% - 6% - 13% στην ιδιωτική παιδεία, όπου απαίτησαν ή 0% ή 23%, την αύξηση της φορολογίας για τους πολύ πλούσιους στο 55% όπου απαίτησαν να μείνει στο 45%. Όποια νομοθεσία τους πηγαίνεις για να βγαίνουν οι αριθμοί, τη σταματούν και ζητούν μέτρα που να θίγουν τους αδύναμους».
Σε ερώτηση για το αν μετά την αξιολογήση μπορούν να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις από ανασχηματισμό έως και εκλογές ο κ. Βούτσης επισήμανε: «Οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη δεν μπορεί παρά να νοείται ως περαιτέρω διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων γύρω από το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα της κυβέρνησης, και όχι είτε ως αντικατάσταση συγκυβερνώντων κομμάτων είτε ως αναζήτηση τομών μέσω εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του οδικού χάρτη με προοπτική εξάντλησης της τετραετίας. Η κοινωνία κάνει κάθε μέρα τον απολογισμό της, οι πολιτικές δυνάμεις θα τον κάνουν στο τέλος της περιόδου. Αυτή η ισορροπία πρέπει να έχει ένα σταθερό, θετικό, προοδευτικό, μεροληπτικό πρόσημο».
Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε ότι: «Προφανώς μιλάμε για την απλή αναλογική με τον προσδιορισμό της στις σημερινές ανάγκες και τις σημερινές πολιτικές αντιστοιχίσεις με μία κοινωνία που περάσει έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά, έξω από χειραγωγήσεις και μεγάλα προνόμια για το πρώτο κόμμα και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Το πιο κρίσιμο όμως ζήτημα είναι να μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να συμβάλουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα, στην αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
Σε ότι αφορά το πόθεν έσχες και τις αλλαγές στο σύστημα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τη συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης που θα νομοθετήσει. Θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης, πραγματικού και γρήγορου ελέγχου. Επίσης θα φύγουν από τη Βουλή οι υπόχρεοι, πέραν βέβαια του πολιτικού συστήματος. Θα γίνεται ακόμη υποχρεωτικός έλεγχος για όλες τις κατηγορίες από ένα επίπεδο ευθύνης και πάνω, που θα προσδιοριστεί (δικαστικούς, αστυνομικούς, εκδότες κ.ά.), χωρίς όμως να υπάρξει δημοσιοποίηση γι’ αυτούς, ενώ θα συντάσσονται εκθέσεις για το σύνολο των υπόχρεων. Έχει μεγάλη σημασία όμως να δούμε την προσπάθεια που ξεκινά την Τετάρτη με την Εξεταστική Επιτροπή για τον έλεγχο των δανείων προς τα ΜΜΕ και τα κόμματα και τις ευθύνες των τραπεζών. Έτσι συγκεκριμένα και με απτό τρόπο θα μπορούμε να μπούμε στα θέματα του πολιτικού χρήματος, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Αυτό συνδέεται προφανώς και με τον έλεγχο από τις οικονομικές υπηρεσίες ή και την ειδική υπηρεσία της Βουλής συγκεκριμένων πόθεν έσχες συγκεκριμένων παραγόντων που λειτούργησαν σε καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτά θα τελειώσουν. Η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης πηγαίνει χέρι-χέρι με το χτύπημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και με την οικονομική και εισοδηματική δικαιοσύνη που θα έρθει ως συμπλήρωμα μιας μεροληπτικής πολιτικής υπέρ των αδυνάτων.
Σχετικά με το πότε θα στελεχωθούν οι ανεξάρτητες Αρχές, και ειδικά το ΕΣΡ, ο κ. Βούτσης επισήμανε: «Ήδη λειτουργεί η ΑΔΑΕ και μπορούμε να κλείσουμε με τον Συνήγορο του Πολίτη και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έχει γίνει προεργασία για το ΑΣΕΠ. Εφόσον τελειώσουμε με αυτές, θα μπορούμε να προσεγγίσουμε ξανά και το ζήτημα του ΕΣΡ, όπου δεν υπήρχαν διαφωνίες στα πρόσωπα, αλλά επί της αρχής διαφωνία από τη ΝΔ, προφανώς γιατί δεν συνέφερε όσους θέλουν η αδειοδότηση να αφορά τους παράγοντες που λειτουργούν τώρα τα media».
Αναφερόμενος στην κριτική ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει λογοκρισία στα ΜΜΕ είπε: «Αναιτίως κατηγορείται η κυβερνητική πλειοψηφία. Το Σύνταγμα ως προς τον Τύπο είναι απόλυτο, ότι δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, κανενός είδους λογοκρισία πριν ή μετά τη δημοσίευση άποψης. Αντίθετα, όμως, ως προς τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και το διαδίκτυο, από το Σύνταγμα δίνεται έμφαση στην τήρηση συγκεκριμένων ρυθμιστικών κανόνων, επειδή είναι δημόσιες συχνότητες και δημόσιος ο χώρος αναφοράς. Η απόπειρα καταστροφολογικής προσέγγισης σε προσπάθειες ελέγχου, και μάλιστα συμπεριλαμβανομένου του Τύπου, γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρξει εντύπωση στον κόσμο ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν τη δική τους διαπλοκή έναντι της διαπλοκής των άλλων και ότι τελικά δεν υπάρχει πεδίο αναγκαίας ρύθμισης για κανέναν. Είναι μια τακτική αντιθεσμική και αντισυνταγματική με προσχηματική επίκληση του Συντάγματος».
Σε ερώτηση για το ποιά μπορεί να είναι η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση ο κ. Βούτσης απάντησε: «Το κόμμα και το συνέδριο πρέπει να απασχοληθούν με δύο προβλήματα: α) Με την πολύ μικρή εκπροσώπηση του κόμματος στις θεσπισμένες κοινωνικές οργανώσεις. Έχουμε έντονη παρουσία στο μη θεσπισμένο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, αυτό όμως δεν αρκεί. β) Τη μικρή μαζικότητα. Υπάρχει μια αδυναμία στα όρια της δυσανεξίας του κομματικού σώματος να επικοινωνήσει με ένα πολύ μεγάλο μέρος κυρίως λαϊκού κόσμου που στο παρελθόν ήταν προσανατολισμένο προς τη λαϊκή δεξιά ή το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Δεν δικαιολογείται πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια και μετά από τέσσερις εκλογικές δοκιμασίες όπου σταθερά αυτός ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και αποκτά συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ, να μην τον βοηθήσουμε να αποκτήσει και κουλτούρα και απόψεις και αξίες ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεφύγουμε από μικρόνοες, μικρόψυχες νοοτροπίες και σεχταριστικές αντιλήψεις που λειτουργούν υπονομευτικά για την πορεία του κόμματος.
Τέλος, ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Βούτσης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνουν πρόωρες εκλογές: «Είναι απόλυτη προσαρμογή στις πιο ακραίες δυνάμεις της διαπλοκής στο εσωτερικό και σε κάποιες, λίγες πλέον, δυνάμεις μέσα στον αναδιαμορφούμενο συσχετισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη που θα ήθελαν μια νέα εκδοχή της αριστερής παρένθεσης. Δεν αποτελεί καμία ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς μάλιστα όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί λένε ότι πρέπει να πάμε σε γρήγορη αξιολόγηση και προώθηση της συμφωνίας. Αλλά και αν το δούμε από πλευράς πραγματικής πρόθεσης του Κ. Μητσοτάκη, θεωρώ ότι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα ήθελε να μπει τώρα σε εκλογική διαδικασία. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι εύκολος ο δρόμος για την επάνοδο στην εξουσία είτε της ΝΔ είτε ευρύτερα των δυνάμεων του "μένουμε Ευρώπη". Κυρίως όμως διότι ούτε ψύλλος στον κόρφο του δεν θα ήθελε να αναμετρηθεί με τα μείζονα θέματα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού. Και ο νοών νοείτω».
στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αποδίδει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε σημερινή του συνέντευξη την δυσκολία να προχωρήσει η αξιολόγηση, αναγνωρίζοντας ότι αν αυτό δεν γίνει θα υπάρξουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία. Ενώ αναφερόμενος και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών για το οποίο πιέζει ο αρχηγός της ΝΔ,
Σε ερώτηση για τον αν θα πρέπει να κλείσει πάση θυσία η συμφωνία ο κ. Βούτσης απάντησε ότι «Η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από την αρχή του έτους, αυτό ήταν το κανονικό χρονοδιάγραμμα. Η κυβέρνηση στα βασικά ζητήματα (ασφαλιστικό, φορολογικό, "κόκκινα" δάνεια) διαμόρφωσε τις θέσεις της εδώ και καιρό και έχει υποβάλει προτάσεις νόμου (π.χ. αναπτυξιακό νόμο, έρευνα, λαθρεμπορία). Υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση επεξεργασίας και συναίνεσης από τους θεσμούς. Η καθυστέρηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη δυσαρμονία και τη διαφορετική λογική που υπάρχει ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αν η αξιολόγηση δεν προχωρήσει τάχιστα και σύμφωνα με το γράμμα της συμφωνίας του καλοκαιριού, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σοβαρές για την πραγματική οικονομία.
Ερωτώμενος για το ποιό είναι το πλάνο της κυβέρνησης έως το τέλος της κυβερνητικής θητείας ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι: «Ο οδικός χάρτης έχει να κάνει τόσο με τη συμφωνία πάνω στην άριστη μέθοδο για την πραγματική απομείωση του χρέους όσο και με τη γρήγορη νομοθέτηση και εφαρμογή των αναπτυξιακών σχεδιασμών για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το χρέος θα πρέπει να υπάρξει αναδιαμόρφωση της συμφωνίας σε σχέση με την ελευθερία και το εύρος νομοθέτησης από την ελληνική πλευρά. Είναι κρίσιμο ζήτημα γιατί έως τώρα υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και εμπόδια, τα οποία τίθενται πέραν της συμφωνίας του καλοκαιριού, στη νομοθέτηση είτε του "παραλλήλου προγράμματος" είτε θεμάτων, κυρίως οικονομικών, που μπορούν να δώσουν μια μεγάλη ανάσα εσόδων στην ελληνική οικονομία, ενώ σήμερα οι θεσμοί δεν δέχονται να προϋπολογίζονται. Αντίθετα, οτιδήποτε έχει σχέση με μέτρα που αγγίζουν έστω και λίγο τους μεγάλους, τα κόβουν, όπως το 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές, τον ΦΠΑ 0% - 6% - 13% στην ιδιωτική παιδεία, όπου απαίτησαν ή 0% ή 23%, την αύξηση της φορολογίας για τους πολύ πλούσιους στο 55% όπου απαίτησαν να μείνει στο 45%. Όποια νομοθεσία τους πηγαίνεις για να βγαίνουν οι αριθμοί, τη σταματούν και ζητούν μέτρα που να θίγουν τους αδύναμους».
Σε ερώτηση για το αν μετά την αξιολογήση μπορούν να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις από ανασχηματισμό έως και εκλογές ο κ. Βούτσης επισήμανε: «Οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη δεν μπορεί παρά να νοείται ως περαιτέρω διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων γύρω από το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα της κυβέρνησης, και όχι είτε ως αντικατάσταση συγκυβερνώντων κομμάτων είτε ως αναζήτηση τομών μέσω εκλογών ή δημοψηφισμάτων. Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση υλοποίησης του οδικού χάρτη με προοπτική εξάντλησης της τετραετίας. Η κοινωνία κάνει κάθε μέρα τον απολογισμό της, οι πολιτικές δυνάμεις θα τον κάνουν στο τέλος της περιόδου. Αυτή η ισορροπία πρέπει να έχει ένα σταθερό, θετικό, προοδευτικό, μεροληπτικό πρόσημο».
Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε ότι: «Προφανώς μιλάμε για την απλή αναλογική με τον προσδιορισμό της στις σημερινές ανάγκες και τις σημερινές πολιτικές αντιστοιχίσεις με μία κοινωνία που περάσει έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών. Μπορεί να λειτουργήσει απελευθερωτικά, έξω από χειραγωγήσεις και μεγάλα προνόμια για το πρώτο κόμμα και να βοηθήσει ώστε να υπάρξει μια αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων. Το πιο κρίσιμο όμως ζήτημα είναι να μπορούμε να παρακολουθήσουμε και να συμβάλουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα, στην αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.
Σε ότι αφορά το πόθεν έσχες και τις αλλαγές στο σύστημα ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε τη συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης που θα νομοθετήσει. Θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε να υπάρχει δυνατότητα διασταύρωσης, πραγματικού και γρήγορου ελέγχου. Επίσης θα φύγουν από τη Βουλή οι υπόχρεοι, πέραν βέβαια του πολιτικού συστήματος. Θα γίνεται ακόμη υποχρεωτικός έλεγχος για όλες τις κατηγορίες από ένα επίπεδο ευθύνης και πάνω, που θα προσδιοριστεί (δικαστικούς, αστυνομικούς, εκδότες κ.ά.), χωρίς όμως να υπάρξει δημοσιοποίηση γι’ αυτούς, ενώ θα συντάσσονται εκθέσεις για το σύνολο των υπόχρεων. Έχει μεγάλη σημασία όμως να δούμε την προσπάθεια που ξεκινά την Τετάρτη με την Εξεταστική Επιτροπή για τον έλεγχο των δανείων προς τα ΜΜΕ και τα κόμματα και τις ευθύνες των τραπεζών. Έτσι συγκεκριμένα και με απτό τρόπο θα μπορούμε να μπούμε στα θέματα του πολιτικού χρήματος, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας. Αυτό συνδέεται προφανώς και με τον έλεγχο από τις οικονομικές υπηρεσίες ή και την ειδική υπηρεσία της Βουλής συγκεκριμένων πόθεν έσχες συγκεκριμένων παραγόντων που λειτούργησαν σε καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτά θα τελειώσουν. Η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης πηγαίνει χέρι-χέρι με το χτύπημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και με την οικονομική και εισοδηματική δικαιοσύνη που θα έρθει ως συμπλήρωμα μιας μεροληπτικής πολιτικής υπέρ των αδυνάτων.
Σχετικά με το πότε θα στελεχωθούν οι ανεξάρτητες Αρχές, και ειδικά το ΕΣΡ, ο κ. Βούτσης επισήμανε: «Ήδη λειτουργεί η ΑΔΑΕ και μπορούμε να κλείσουμε με τον Συνήγορο του Πολίτη και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Έχει γίνει προεργασία για το ΑΣΕΠ. Εφόσον τελειώσουμε με αυτές, θα μπορούμε να προσεγγίσουμε ξανά και το ζήτημα του ΕΣΡ, όπου δεν υπήρχαν διαφωνίες στα πρόσωπα, αλλά επί της αρχής διαφωνία από τη ΝΔ, προφανώς γιατί δεν συνέφερε όσους θέλουν η αδειοδότηση να αφορά τους παράγοντες που λειτουργούν τώρα τα media».
Αναφερόμενος στην κριτική ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει λογοκρισία στα ΜΜΕ είπε: «Αναιτίως κατηγορείται η κυβερνητική πλειοψηφία. Το Σύνταγμα ως προς τον Τύπο είναι απόλυτο, ότι δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, κανενός είδους λογοκρισία πριν ή μετά τη δημοσίευση άποψης. Αντίθετα, όμως, ως προς τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και το διαδίκτυο, από το Σύνταγμα δίνεται έμφαση στην τήρηση συγκεκριμένων ρυθμιστικών κανόνων, επειδή είναι δημόσιες συχνότητες και δημόσιος ο χώρος αναφοράς. Η απόπειρα καταστροφολογικής προσέγγισης σε προσπάθειες ελέγχου, και μάλιστα συμπεριλαμβανομένου του Τύπου, γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρξει εντύπωση στον κόσμο ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν τη δική τους διαπλοκή έναντι της διαπλοκής των άλλων και ότι τελικά δεν υπάρχει πεδίο αναγκαίας ρύθμισης για κανέναν. Είναι μια τακτική αντιθεσμική και αντισυνταγματική με προσχηματική επίκληση του Συντάγματος».
Σε ερώτηση για το ποιά μπορεί να είναι η σχέση του κόμματος με την κυβέρνηση ο κ. Βούτσης απάντησε: «Το κόμμα και το συνέδριο πρέπει να απασχοληθούν με δύο προβλήματα: α) Με την πολύ μικρή εκπροσώπηση του κόμματος στις θεσπισμένες κοινωνικές οργανώσεις. Έχουμε έντονη παρουσία στο μη θεσπισμένο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, αυτό όμως δεν αρκεί. β) Τη μικρή μαζικότητα. Υπάρχει μια αδυναμία στα όρια της δυσανεξίας του κομματικού σώματος να επικοινωνήσει με ένα πολύ μεγάλο μέρος κυρίως λαϊκού κόσμου που στο παρελθόν ήταν προσανατολισμένο προς τη λαϊκή δεξιά ή το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Δεν δικαιολογείται πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια και μετά από τέσσερις εκλογικές δοκιμασίες όπου σταθερά αυτός ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και αποκτά συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ, να μην τον βοηθήσουμε να αποκτήσει και κουλτούρα και απόψεις και αξίες ΣΥΡΙΖΑ. Να ξεφύγουμε από μικρόνοες, μικρόψυχες νοοτροπίες και σεχταριστικές αντιλήψεις που λειτουργούν υπονομευτικά για την πορεία του κόμματος.
Τέλος, ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», ο κ. Βούτσης κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνουν πρόωρες εκλογές: «Είναι απόλυτη προσαρμογή στις πιο ακραίες δυνάμεις της διαπλοκής στο εσωτερικό και σε κάποιες, λίγες πλέον, δυνάμεις μέσα στον αναδιαμορφούμενο συσχετισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη που θα ήθελαν μια νέα εκδοχή της αριστερής παρένθεσης. Δεν αποτελεί καμία ρεαλιστική προσέγγιση, καθώς μάλιστα όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί λένε ότι πρέπει να πάμε σε γρήγορη αξιολόγηση και προώθηση της συμφωνίας. Αλλά και αν το δούμε από πλευράς πραγματικής πρόθεσης του Κ. Μητσοτάκη, θεωρώ ότι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα ήθελε να μπει τώρα σε εκλογική διαδικασία. Γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι εύκολος ο δρόμος για την επάνοδο στην εξουσία είτε της ΝΔ είτε ευρύτερα των δυνάμεων του "μένουμε Ευρώπη". Κυρίως όμως διότι ούτε ψύλλος στον κόρφο του δεν θα ήθελε να αναμετρηθεί με τα μείζονα θέματα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού. Και ο νοών νοείτω».
Keywords
εφιαλτες, εκλογες, μητσοτακης, εκλογες 2012, εφιαλτες, μητσοτακης, υπουργειο δικαιοσυνης, ΔΝΤ, βουλη, νεα δημοκρατια, οφείλεται, χρεος, τίθενται, ΦΠΑ, μμε, τραπεζες, ΕΣΡ, αδαε, ΑΣΕΠ, media, συνταγμα, ΠΑΣΟΚ, συριζα, ελλαδα, νέα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ξανα, κοινωνια, κομματα, βγαινουν, μμε, οδικος χαρτης, οικονομια, προγραμμα, σημερινη, αδαε, αδυναμια, αυξηση, γινει, γινεται, γραμμα, δυνατοτητα, δικη, δρομος, διαδικτυο, ειπε, υπαρχει, εκθεσεις, ελευθερια, εννοια, εξελιξη, εξι, επρεπε, ερευνα, ευρωπη, εφημεριδα, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, θετικο, θυσια, ισορροπια, κυβερνηση, κλιμακα, κομμα, ορια, οφείλεται, παμε, πεδιο, ποθεν εσχες, προβληματα, συγκεκριμενα, συζητηση, συχνοτητες, τίθενται, χερι, ψυλλος, εφαρμογη, εξεταστικη, εμφαση, υπουργειο, κυριακου, μεινει, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Εγκεφαλικό η Φαίη: Η φωτογραφία του γιου της που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και την έκανε να χάσει τον ύπνο της!
- Ποια ελληνική γαλακτοβιομηχανία βάζει λουκέτο σε όλα της τα εργοστάσια: Πόσοι πετάγονται στον δρόμο
- Θολώνει το μήνυμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»
- Είναι μόλις 5 ετών και ζυγίζει 75 κιλά... [photo]
- Στε: οι μητερες απο τριτες χωρες δικαιουνταν το επιδομα τριτου παιδιου...
- Λαγκάρντ: Κάναμε δύο λάθη στην Ελλάδα
- Ποιοι θα πάρουν σύνταξη πριν τα 62
- Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 5ο, ταξιδι στο ραδιομεγαρο χωρις πυξιδα!
- H Λαγκάρντ αποκαλύπτει τα δύο λάθη του ΔΝΤ για την Ελλάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro
- Στε: οι μητερες απο τριτες χωρες δικαιουνταν το επιδομα τριτου παιδιου...
- Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 5ο, ταξιδι στο ραδιομεγαρο χωρις πυξιδα!
- Boytσης: ουτε στους χειροτερους εφιαλτες του δε θελει εκλογες ο μητσοτακης...
- Η λαγκαρντ καλει την ελληνικη ηγεσια να επανιδρυσει τη χωρα
- Περιοδεια του ουιλιαμ και της κεϊτ στς φαβελες της ινδιας (φωτο)
- Hashtag
- To φασμα της καταρρευσης αντιμετωπιζει η μεγαλυτερη ρωσικη τραπεζα!
- O προεδρος της δημοκρατιας δινει σκληρη απαντηση στα σκοπια
- Δεν θα ψηφισει η νεα δημοκρατια τα νεα μετρα επισημαινει ο κουμουτσακος
- Κατα των πολιτικων λιτοτητας ο πρωθυπουργος
- Τελευταία Νέα Fimotro
- Boytσης: ουτε στους χειροτερους εφιαλτες του δε θελει εκλογες ο μητσοτακης...
- Hashtag
- Δεν θα ψηφισει η νεα δημοκρατια τα νεα μετρα επισημαινει ο κουμουτσακος
- Στε: οι μητερες απο τριτες χωρες δικαιουνταν το επιδομα τριτου παιδιου...
- Κατα των πολιτικων λιτοτητας ο πρωθυπουργος
- To φασμα της καταρρευσης αντιμετωπιζει η μεγαλυτερη ρωσικη τραπεζα!
- Περιοδεια του ουιλιαμ και της κεϊτ στς φαβελες της ινδιας (φωτο)
- Η λαγκαρντ καλει την ελληνικη ηγεσια να επανιδρυσει τη χωρα
- O προεδρος της δημοκρατιας δινει σκληρη απαντηση στα σκοπια
- Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 5ο, ταξιδι στο ραδιομεγαρο χωρις πυξιδα!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Νέα ένταση στην Ειδομένη -Οι πρόσφυγες άρχισαν ξανά τις διαδηλώσεις [εικόνα]
- Βόζενμπερκ: Οι πρόσφυγες θα μείνουν πολύ καιρό στην Ελλάδα
- Τρόποι για να φύγουν οι ζάρες στα ρούχα χωρίς σιδέρωμα
- 30 Υποτροφίες 2016 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αφών Μπάκαλα
- Νέα στοιχεία για τους τρομοκράτες των Βρυξελλών- Οι εντολές έρχονταν από τη Συρία
- Το ISIS ανακατέλαβε πόλη κοντά στα τουρκικά σύνορα
- Διαμαρτυρία δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή
- H Δούρου είναι εδώ! Αποστομωτική απάντηση στα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, οι 168 τόνοι βοήθειας που συγκεντρώνει και διανέμει στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα!
- Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να κωλυσιεργεί και να περιμένει ότι θα φτιάξουν τα πράγματα μόνα τους
- Πρώτος λαμπαδηδρόμος ο Πετρούνιας για τους Ολυμπιακούς του Ρίο