H οφθαλμολογικη κλινικη του γ.ν. παπανικολαου εξαγει τεχνογνωσια!

16:02 11/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Mια καινοτομική μέθοδο οφθαλμοχειρουργικής εφαρμόζει επιτυχώς η οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης! Οι Έλληνες γιατροί θα εξαγάγουν τη σχετική τεχνογνωσία μέσα από το...
4ο Διεθνές Εργαστήριο Εκμάθησης Οφθαλμολογικών χειρουργικών α-τραυματικών τεχνικών, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16-21 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης!

Τις εργασίες του Θερινού αυτού ιατρικού Σχολείoυ πρόκειται να παρακολουθήσουν οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο.

Συν-διοργανωτές
είναι οι διεθνούς φήμης καθηγητές Francesco Bandello (Μιλάνο) και Λεωνίδας Ζωγράφος (Ελβετία), οι οποίοι θα διδάξουν στην αγγλική γλώσσα.

Για τις ανάγκες εκμάθησης των τεχνικών θα πραγματοποιηθούν 15 ολοκληρωμένα χειρουργεία, ώστε να πραγματοποιηθεί προσομοίωση των εξελιγμένων τεχνικών λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων που εφαρμόζονται κατά τα τελευταία χρόνια στο Γενικό νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

«Η οφθαλμολογική κλινική του ΓΝ Παπανικολάου, η οποία διοργανώνει το Εργαστήριο, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που εφάρμοσε τα τελευταία επιτεύγματα στον τομέα οφθαλμολογικής κλινικής αμφιβληστροειδούς .

Το αποτέλεσμα είναι η Θεσσαλονίκη να θεωρείται τα τελευταία χρόνια ένα από τα τρία Πανευρωπαϊκά Κέντρα Διδασκαλίας Τεχνολογικών Επιτευγμάτων στον τομέα», δηλώνει ο Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝ Παπανικολάου, Αθανάσιος Νικολακόπουλος.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ

Οι πρωτοποριακές τεχνικές της βιτρεκτομής (υαλοειδεκτομής) αποτελούν ένα είδος χειρουργικής επέμβασης για τη θεραπεία παθήσεων του αμφιβληστοειδούς και του υαλοειδούς με τη χρήση τραυματικών μεθόδων ελάχιστης τομής. Οι τεχνικές αυτές χρησιμοποιούνται στις αποκολλήσεις του αμφιβληστροειδούς, σε επιπλοκές μιας χειρουργικής επέμβασης προς αντιμετώπιση του καταρράκτη ή ωχράς κηλίδας. Εφαρμόζονται και σε επιπλοκές της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

«Η Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε Κέντρο Οφθαλμολογικών Χειρουργικών Τεχνικών, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται τόσο με την αύξηση του αριθμού των χειρουργείων στην κλινική του ΓΝ Παπανικολάου, όσο και με τη διεθνή συμμετοχή στο Εργαστήριο που διοργανώνουμε.

Η συνεργασία με τις αντίστοιχες πανεπιστημιακές κλινικές της Λωζάνης και του Μιλάνου , αλλά και η συμμετοχή οφθαλμιάτρων από το εξωτερικό για το φετινό μας πρόγραμμα, αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε περιόδους κρίσης οι γιατροί των νοσοκομείων που αυτενεργούν μπορούν να κάνουν πολλά, καθώς και ν' αποδείξουν την υψηλή ποιότητα της επιστήμης τους», εξήγησε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του Εργαστηρίου, Αθανάσιος Νικολακόπουλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα