Jp morgan : η εξοδος απο το ευρω θα επηρεαζε την ακεραιοτητα της ελλαδας

12:09 16/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ανησυχητική είναι η απόφαση για την ακύρωση του Εurogroup εκτιμά η JP Morganκαι και όπως αναφέρει αντανακλά μια αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα σε μερικές χώρες της ζώνης του ευρώ ότι η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του δεύτερου πακέτου διάσωσης. Επίσης...
σημειώνει ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, γεγονός που θα μπορούσε να προκληθεί από την αποτυχία να συμφωνήσουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης.
Σε
αυτήν την περίπτωση, δεν είναι μόνο το πρόσθετο σοκ για τους κατόχους του ελληνικού χρέους αλλά και η δραματική αύξηση της πιθανότητας η Ελλάδα να αφήσει τη ζώνη του ευρώ.
Η JP Morgan θεωρεί ότι πιθανή ελληνική έξοδος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση όχι μόνο στην ίδια τη χώρα αλλά και για την περιοχή στο σύνολό της, κυρίως λόγω του ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την ακεραιότητά της.
Η απόφαση για το αν το δεύτερο πακέτο διάσωσης θα προχωρήσει ή όχι θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 2 Μαρτίου, ενώ υπάρχει και μία ακόμα προγραμματισμένη συνάντηση του eurogroup για την ερχόμενη Δευτέρα, αν και η ανταλλαγή του χρέους θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο πριν, ενδεχομένως αργότερα αυτήν την εβδομάδα, υπολογίζει η JP Morgan.
Keywords
Τυχαία Θέματα