Ti λενε τα κινεζικα μμε για την επισκεψη λι κετσιανγκ...

23:22 19/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Πρώτο θέμα είναι και στα κινεζικά ΜΜΕ η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua αφού μετέδωσε την άφιξη ...
του Λι Κετσιάνγκ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,
αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην σινο-ελληνική συνάντηση.
«Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν εκτενώς την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, εστιάζοντας στο μέλλον της διμερούς συνεργασίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.
«Η ατζέντα των συνομιλιών με Έλληνες αξιωματούχους, η υπογραφή διμερούς οικονομικής συνεργασίας και το μέλλον της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες αποτέλεσαν τα θέματα - κλειδιά για το ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων και πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης», συμπλήρωσε τηλεγράφημα του Xinhua.

Την ίδια ώρα, η South China Morning Post επισήμανε πως η Ελλάδα «έστρωσε το κόκκινο χαλί» για τον Κινέζο πρωθυπουργό, ενώ «η αποδυναμωμένη οικονομικά χώρα της ευρωζώνης αναζητά επενδύσεις από την Κίνα ώστε να φυσήξει αέρας στα πανιά της ανάκαμψης».
Στη συνέχεια η αγγλόφωνη κινεζική εφημερίδα επισήμανε πως τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία ανάκαμψης η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα σηματοδοτεί το ανανεωμένο ενδιαφέρον του Πεκίνου για προοπτικές επενδύσεων.
Η πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα από έναν υψηλόβαθμο Κινέζο αξιωματούχο σε τέσσερα χρόνια συνοδεύεται από τη συνεργασία των δυο κυβερνήσεων, καθώς και από σειρά επιχειρηματικών επαφών, τόνισε η South China Morning Post.

Την ίδια στιγμή, η People Daily αναφέρθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πρακτορείο Xinhua, τονίζοντας τη σημασία της διμερούς συνεργασίας.
Όπως επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος οι δύο χώρες έχουν παίξει ρόλο - κλειδί στην ανάπτυξη του πολιτισμού, ενώ πρόσθεσε ότι η αρχαία κληρονομιά Ελλάδας και Κίνας αποτελεί θεμέλιο για αμοιβαίο σεβασμό, θαυμασμό και φιλία μεταξύ των δύο λαών.
Παράλληλα, η People Daily σε εκτενές ρεπορτάζ έκανε λόγο για τους δεσμούς των δύο πολιτισμών που τους ενώνουν και την παραδοσιακή φιλία ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Από τη στιγμή που χτίστηκαν διπλωματικές σχέσεις τον Ιούνιο του 1972, η Κίνα και η Ελλάδα έχει αναπτύξει σταθερά τους δεσμούς κι έχει ενισχυθεί η πολιτική εμπιστοσύνη. Το 2006, οι δύο πλευρές καθιέρωσαν μια ολοκληρωμένη στρατηγική σχέση. Η Ελλάδα υποστήριξε την Κίνα για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Το 2011 όταν η Κίνα πραγματοποίησε την εκκένωση υπηκόων από την εμπόλεμη Λιβύη και ζήτησε βοήθεια από την Ελλάδα, η Αθήνα απάντησε αμέσως, τους υποδέχθηκε παρέχοντάς τους τροφή και καταλύματα», ανέφερε το δημοσίευμα σε μία αναδρομή στο παρελθόν με σκοπό την ανάδειξη της βαθιάς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα