''αχρηστα'' πλεον ολα τα κλεμμενα κινητα τηλεφωνα...

Σε απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων θα προχωρούν οι εταιρίες, όπως έγινε γνωστό ...
από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ με την απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής
κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Ακολούθως θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων - I.M.E.I. (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός και για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.

Συνήθως ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην «υποδοχή» που φιλοξενεί τη μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από τη πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται, ότι χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπής, ληστείας και απώλειας συσκευών κινητής τηλεφωνίας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατηγορία «Οδηγός του Πολίτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα