Απαγορευουν την εξοδο απο τη βρετανια σε επιδοξους τζιχαντιστες...

21:00 8/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Τη στιγμή που οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν πως πάνω από 300 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει ...
στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι για τρομοκρατικά «χτυπήματα», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «μπλοκάρει» την έξοδο σε επίδοξους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, λοιπόν, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρίες να επιβιβάζουν Βρετανούς οι οποίοι θεωρείται ότι θέλουν να ταξιδέψουν στη Συρία ή στο Ιράκ για να ενταχθούν στις τάξεις
των τζιχαντιστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας θα μπορεί να εμποδίζει τις αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν επιβάτες, περιλαμβανομένων παιδιών, που θεωρείται ότι ταξιδεύουν με σκοπό να συμμετάσχουν «σε σχετιζόμενη με τρομοκρατία δραστηριότητα» σε προορισμούς όπως η Συρία, αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επιβεβαίωσε το υπουργείο.

Οι κανονισμοί που θα περιλαμβάνονται στην νέα νομοθεσία θα κατατεθούν τις ερχόμενες ημέρες στο κοινοβούλιο και θα απαιτούν από τις αεροπορικές εταιρείες να ζητούν άδεια για να μεταφέρουν τέτοιους επιβάτες.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ένα ειδικό σύστημα με βάση την λίστα επιβατών που θα παρέχουν οι αεροπορικές εταιρείες θα εντοπίζει τους ταξιδιώτες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και θα τους απαγορεύει την επιβίβαση.

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή συζήτηση, η Έλεν Μπολ, η Ανώτερη Εθνική Συντονίστρια Αντικατασκοπείας της Βρετανίας, είπε ότι τον περασμένο χρόνο τουλάχιστον 22 οικογένειες στη χώρα κατήγγειλαν την εξαφάνιση νεαρών γυναικών ή κοριτσιών, που πιστεύεται ότι έχουν μεταβεί στη Συρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα