''δε γνωριζω τιποτα γιa μιζεσ''...

20:08 8/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Πιστός στη γραμμή του «δεν γνωρίζω» μένει μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον Ελβετός τραπεζίτης...
Ζαν Κλώντ Όσβαλ, ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι με εντάλματα των ελληνικών αρχών, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινήθηκε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Σήμερα,
ο Ζαν Κλώντ Όσβαλ απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη, στο πλαίσιο της έρευνας που ο δικαστικός λειτουργός διενεργεί για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, υποσχέθηκε στον ανακριτή να προσκομίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά.

Ο Ελβετός τραπεζίτης που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas, φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του, αλλά και να επανέλαβε τον ισχυρισμό οτι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Ακόμη φέρεται να έκανε λόγο για χαλαρούς κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και να υποστήριξε οτι ο στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.

Επιπλέον, φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ότι δηλαδή ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες.

Μετά την κατάθεσή του στον κ. Τσιρώνη, ο Ζαν Κλώντ Όσβαλντοδηγήθηκε στην ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις συνθήκες προμήθειας ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson. Μετά το πέρας και της δεύτερης απολογίας του οι δυο ανακριτές και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν ο κατηγορούμενος θα κριθεί προφυλακιστέος.
Keywords
Τυχαία Θέματα