Δειτε ποσα μικροβια μεταδιδονται με ενα φιλι...

11:45 1/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Ένα παθιασμένο φιλί, το οποίο διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα είναι σίγουρα ένας...
από τους καλύτερους τρόπους για να ανέβει η λίμπιντο στα ύψη, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί και μια "ευκαιρία" για την ανταλλαγή μικροβίων από το στόμα τους ενός σε εκείνο του άλλου.
Και δεν πρόκειται για 2-3 μικρόβια. Σύμφωνα με έρευνα Ολλανδών επιστημόνων κατά τη διάρκεια ενός φιλιού 10 δευτερολέπτων μπορεί να γίνει ανταλλαγή περίπου 80 εκατομμυρίων μικροβίων!
Ο συγγραφέας της έρευνας, Remco Kort, υποστηρίζει ότι "τα παθιασμένα φιλιά, στα οποία υπάρχει πλήρης επαφή της γλώσσας και ανταλλαγή σάλιου,
φαίνεται πως είναι μια συμπεριφορά φλερτ μοναδική στον κόσμο για το ανθρώπινο είδος και συναντάται σε πάνω από το 90% των γνωστών πολιτισμών επί της Γης".
Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, οι ακριβείς επιπτώσεις ενός τέτοιου φιλιού στην στοματική μικροχλωρίδα (μικροσκοπικοί οργανισμοί που ζουν στο στόμα) δεν έχουν μελετηθεί ποτέ.
Σκοπός των Ολλανδών επιστημόνων ήταν να προσδιορίσουν τον βαθμό στον οποίο τα δύο μέλη ενός ζευγαριού μοιράζονται την ίδια στοματική μικροχλωρίδα και -όπως απέδειξαν- αυτό είναι αληθές και οφείλεται στα φιλιά που ανταλλάσσουν στο στόμα.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες έδωσαν σε 21 ζευγάρια ένα προβιοτικό ρόφημα που περιείχε βακτήρια και στη συνέχεια τους ζήτησαν να φιληθούν έντονα, για τουλάχιστον 10".
Τα δείγματα που συνέλεξαν στη συνέχεια από τα στόματα των ζευγαριών έδειξαν ότι κατά μέσο όρο υπάρχει μεταβίβαση 80 εκατομμυρίων μικροβίων από το στόμα του ενός σε εκείνο του άλλου.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι τα μικρόβια στη γλώσσα ήταν πολύ πιο παρόμοια (κοινή μικροχλωρίδα) μεταξύ των ζευγαριών σε σύγκριση με ανθρώπους που δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον.
Στο στόμα κατοικούν πάνω από 700 είδη βακτηρίων, αλλά συνολικά στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν πάνω από 100 τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί, οι οποία καταπολεμούν τις ασθένειες και συμβάλλον στην πέψη των τροφών.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Microbiome.
Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα