Δεν τιθεται θεμα αυξησης αντικειμενικων αξιων ή νεων φορολογικων μετρων, δηλωσε ο π. καψης

13:22 27/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Διευκρινίσεις μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου με τις απαιτήσεις της τρόικας για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ύψους 130 δισ. ευρώ, έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Μιλώντας σήμερα το πρωί...
στον ΣΚΑΙ, ο Παντελής Καψής δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης αντικειμενικών αξιών ή νέων φορολογικών μέτρων. Βάσει του κειμένου που έχει παραδόσει η τρόικα
στην κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τη φορολογία ζητείται:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών κατά 25% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012,ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών εισφορών,αλλαγή των προϊσταμένων του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που δεν πιάνουν τους στόχους, τοποθέτηση γενικού γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων με εξειδίκευση στο αντικείμενο,επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών,εκδίκαση του 50% των φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια έως το τέλος Ιουνίου 2012, 85% έως τα τέλη του 2012 και πλήρης εκκαθάριση έως τον Μάρτιο του 2013,προστασία πολιτών που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράςΕιδικότερα, σύμφωνα με το Έθνος που δημοσιεύει αναλυτικά το 10σέλιδο κείμενο της τρόικας, μεταξύ άλλων ζητείται:

Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της φορολογίας των επιχειρήσεων (Άρθρο 36 του Νόμου 3986).

Έκδοση υπουργικής απόφασης για την αύξηση της νόμιμης αξίας των ακινήτων κατά 25% (αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου)

Η τροποποίηση του πολυνομοσχεδίου και ανάκληση των άρθρων 3 - 21 (ώστε να καταργηθεί η επέκταση των όρων πληρωμής των φορολογικών χρεών και των εκπρόθεσμων εισφορών στο ΙΚΑ, και ώστε να καταργηθεί η παύση της ποινικής δίωξης και του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων).
Μέτρα για την εκδίκαση των υποθέσεων που αφορούν σε εκπρόθεσμες οφειλές (π.χ. ορισμός δικάσιμου για τις υποθέσεις: 50% έως τα τέλη Ιουνίου του 2012, 85% έως τα τέλη του 2012, και πλήρης εκκαθάριση έως τον Μάρτιο του 2013, με την προτεραιότητα να δίνεται στις υποθέσεις που αφορούν σε μεγάλα ποσά, άνω του ενός εκατ. ευρώ).Βελτίωση του καταμερισμού των αρμοδιοτήτων: i) προσδιορισμός και ανάθεση των εξουσιών για την άσκηση ελέγχου σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, για την επιλογή φορολογουμένων και την εκτέλεση ελέγχων, και για τη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, από το υπουργικό/πολιτικό επίπεδο έως τη διοίκηση των εφοριών, ii) ενίσχυση νομικά του ελέγχου που οι κεντρικές υπηρεσίες μπορούν να ασκούν πάνω στις κατά τόπους εφορίες, και iii) κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα της φορολογικής διοίκησης με ένα πρόσωπο με σημαντική επαγγελματική πείρα στη φορολογική διοίκηση που δεν θα προέρχεται από τις τάξεις του Δημοσίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα