Διακοπτει την επισκεψη του στην ιταλια ο ουκρανος πρωθυπουργος...

20:34 26/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Αφού συναντήθηκε με τον Ιταλό πρωθυπουργό στη Ρώμη και συνομίλησε και με τον Πάπα Φραγκίσκο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιταλία, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ,...
αποφάσισε να διακόψει ξαφνικά το ταξίδι του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Ουκρανός πρωθυπουργός πρόκειται να επιστρέψει στο Κίεβο για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις στη χώρα του.

Στο μεταξύ, πάντως, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον ποντίφικα το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, ενώ ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του δώρισε μία πένα, εκφράζοντας την ελπίδα
ότι με την οποία «θα υπογράψει την ειρηνευτική συμφωνία ώστε να επιστρέψει η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ο Γιατσένιουκ ευχαρίστησε τον Πάπα και απάντησε: «Το ελπίζω και εγώ», ενώ του δώρισε μια φωτογραφία της πλατείας Μαϊντάν, με συγκεντρωμένο το διαμαρτυρόμενο πλήθος.
«Εδώ οι Ουκρανοί πάλεψαν για την ελευθερία και τα δικαιώματά τους, πάλεψαν εκατομμύρια άτομα», εξήγησε στον πάπα Φραγκίσκο.

Στο μεταξύ, ο Γιατσένιουκ δήλωσε πως ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν επανειλημμένως τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύχτας.

«Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη χθες το βράδυ παραβίασαν επτά φορές τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. Ο μοναδικός λόγος ήταν για να προκαλέσουν την Ουκρανία...και να την κατηγορήσουν ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρωθυπουργός.

Παρ'όλα αυτά η Μόσχα διαψεύδει τις δηλώσεις του Γιατσένιουκ, υποστηρίζοντας ότι κανένα ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το αρχικό του πρόγραμμα, ο Ουκρανός πρόεδρος θα έπρεπε να παραμείνει στην ιταλική πρωτεύουσα και αύριο, για να παραστεί στην τελετή αγιοποίησης του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ και του Πάπα Ιωάννη του 23ου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα