Η «απελλα» θα αποφασισει για την τυχη μειμαρακη και νεα δημοκρατια!

11:30 2/10/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Γράφει ο Κ.Π.
Μπορεί προύχοντες, προεστοί, δημογέροντες, πρόκριτοι, καραβοκύρηδες, σύμβουλοι...
πρώην και νυν πολιτικοί, ολιγάρχες, άρχοντες και εξέχουσες «προσωπικότητες» να στηρίζουν τον Α ή Β υποψήφιο, αλλά η «Απέλλα» θα αποφασίσει για την τύχη του νέου αρχηγού της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης αποφάσισε τελικά να είναι υποψήφιος. Άλλοι αποφάσισαν γι΄αυτόν και όχι η καρδιά του!

Είπε στη σύντομη ομιλία του, ανακοινώνοντας την
υποψηφιότητά του ότι έρχεται να χτίσει να συνθέσει και όχι να γκρεμίσει, αφήνοντας «καρφιά» για όλους τους συνυποψηφίους του.

Βαγγέλη καλά όλα αυτά που λες, αλλά όταν η πολυκατοικία, έχει ρωγμές από σεισμούς και καταποντισμούς, έτοιμη να καταρρεύσει, μπορείς να την στηρίξεις στις ίδιες βάσεις ή να την αναπαλαιώσεις; Αυτή χρειάζεται κατεδάφιση και χτίσιμο σε νέες βάσεις. Από αναπαλαιώσεις και αρχαία κτίσματα, η Ελλάδα είναι γεμάτη.

Όπως είπες, και όπως γνωρίζουμε όλοι, 40 χρόνια είσαι στη ΝΔ και την γνωρίζεις πολύ καλά. Το ίδιο και εμείς. Δεν κουράστηκες τόσα χρόνια στην πολιτική ζωή; Άσε λοιπόν τη νέα γενιά να δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο. Αρκετά προσέφερες στην παράταξη! Την τίμησες και σε τίμησε σε διάφορα αξιώματα.
Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε τις Κασσάνδρες. Αίσθησή μας με την επαφή του κόσμου που μιλάμε καθημερινά φαίνεται ότι θέλει ανανέωση. Εάν δεν εκλεγείς, αυτό δεν θα είναι μια αποδοκιμασία στο προσωπό σου και ταπείνωση;

Εάν δεν κερδίσεις από τον πρώτο γύρο, μην περιμένεις και πολλά πράγματα από τον δεύτερο, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Εδώ δεν υπάρχουν προύχοντες, δημογέροντες, προεστοί, και καραβοκύρηδες να αποφασίζουν!

Το λόγο θα έχει η κοινωνία, δηλαδή η «Απέλλα» που θέσπισε ο Λυκούργος στη Σπάρτη. Ίσως ο μεγάλος αυτός νομοθέτης της αρχαίας Σπάρτης να έβλεπε και το σήμερα.....

«Απέλλα», ήταν οι περιοδικές συγκεντρώσεις (λαοσυνάξεις) των πολιτών, στην αρχαία Σπάρτη, οι οποίοι αποδέχονταν ή απέρριπταν δια βοής τις διάφορες προτάσεις και θέματα που πρότεινε η εξουσία. Βέβαια υπάρχει μία διαφορά του τότε με το σήμερα. Όσοι συμμετείχαν στις λαοσυνάξεις, δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ούτε συμμετείχαν στις συζητήσεις των προτάσεων των διαφόρων θεμάτων, ενώ η ηλικία έπρεπε να είναι άνω των 30 ετών. Μικρές ...διαφορές με το σήμερα.

Την απόφαση λοιπόν θα την πάρει ο λαός, ποιόν θα χρήσει αρχηγό της ΝΔ, αναβιώνοντας την Απέλλα, κόντρα, στο κατεστημένο, που ελέγχεται και επιβάλλει, κάτι αντίθετο από τη θέληση της κοινωνίας!

Μεταξύ Μειμαράκη, Μητσοτάκη, και Τζιτζικώστα, τον Άδωνι τον αφήνω εκτός, εσείς ποιόν θέλετε για αρχηγό; Ο νικητής σε επόμενη ανάρτηση!
Keywords
Τυχαία Θέματα