Ελ.ας : εγκαινιαστηκε το γραφειο ενημερωσης επισκεπτων της αθηνας...

10:01 6/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το γραφείο Επισκεπτών Αθηνών υπό την ΕΛ.ΑΣ. Το γραφείο είναι στελεχωμένο...
με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό και παρέχει πληροφορίες σε επισκέπτες και τουρίστες της πρωτεύουσας.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον υπουργό Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων,
η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, επί της οδού Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος εντός στοάς).

Προβλέπεται να λειτουργεί σε μόνιμη βάση, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο 07:30-22:00 καθημερινά, ενώ τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232

Η πρωτοβουλία της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με σκοπό την ταχεία εξυπηρέτηση των επισκεπτών της χώρας.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική κοινωνία κουβαλάει από τους αιώνες τη φιλοξενία, αλλά δίπλα στη φιλοξενία πρέπει να έχουμε και Υπηρεσίες, οι οποίες πραγματικά διευκολύνουν τον κάθε πολίτη, όποιος κι αν είναι αυτός, όποια καταγωγή κι αν έχει στις επιλογές του και στα ενδιαφέροντά του. Θέλω λοιπόν, ειλικρινά να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν, γιατί για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, κάποιοι το αποφάσισαν, εντόπισαν την αναγκαιότητα και ξεκίνησαν την προσπάθεια».

Και πρόσθεσε ότι «είμαι βέβαιος ότι αυτή η Υπηρεσία θα είναι άλλη μία πλευρά σημαντική του σημαντικού ρόλου, που παίζει η Αστυνομία, μια Αστυνομία, που εμείς δεν την θέλουμε ως Αστυνομία, με την λογική της καταστολής αλλά μια Αστυνομία, που πραγματικά εμπεδώνει την σχέση αλληλοαποδοχής με την κοινωνία, γιατί είναι κομμάτι της κοινωνίας, γιατί υπηρετεί την κοινωνία, γιατί ακριβώς συμβάλλει στο να υπάρχει αυτό το αίσθημα της ασφάλειας μέσα στην ελληνική κοινωνία. Να είστε καλά, ό,τι καλύτερο για τον καθένα και για όλους μαζί».

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ο οποίος σημείωσε ότι: «Εγκαινιάζουμε αυτή την ωραία πρωτοβουλία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Αθήνα, μια πρωτοβουλία κομβική, χαρακτηριστική που δείχνει πως η κύρια προσπάθεια μας είναι να προσεγγίσει η Αστυνομία τον πολίτη, να γίνει ένα με την κοινωνία. Γιατί όπως είπε και ο υπουργός πριν, δεν θέτουμε σαν κύριο στόχο την καταστολή, αλλά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή είναι η κύρια μας προσπάθεια και εκεί θα ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις»

Ακόμη συμπλήρωσε ότι: «Η Τουριστική Αστυνομία, στην οποία υπάγεται αυτή η πρωτοβουλία θα ενισχυθεί γιατί ξέρουμε καλά πως ο τουρισμός είναι κατά κάποιο τρόπο ένα είδος «βαριάς βιομηχανίας» για τη χώρα μας και θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτή τη προσπάθεια. Είμαστε σε συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό, ώστε να ενισχύσουμε στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου την αστυνόμευση σε κρίσιμες περιοχές με προσωπικό ξενόγλωσσο και με ικανότητες τέτοιες, που να μπορεί να εξυπηρετεί τους επισκέπτες.»

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε ότι «φαίνονται δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι η αστυνομία σταθερά προσανατολίζεται να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας, όχι μόνο για τα ζητήματα τα οποία είναι γνωστά σε όλους μας, αλλά ως συνεργατική μορφή με στόχο και την ανασυγκρότηση της χώρας και την υποστήριξη στην οικονομία.»
Keywords
Τυχαία Θέματα