Εξευτελισμος της πολιτικης και της δημοκρατιας

11:57 6/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
(από το : andrianopoulos.gr)
Αυτά που συνέβησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς που έγιναν με την περίφημη Λίστα Λαγκάρντ αποδεικνύει πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει ούτε καν το αίσθημα...
της αυτοσυντήρησης. Δίχως ίχνος ευπρέπειας κι’ αυτοσυγκράτησης αλλά και χωρίς να ενδιαφέρονται για τις εντυπώσεις που δημιουργούν στην κοινή γνώμη βουλευτές, σαφώς κατώτεροι των περιστάσεων, αναλώνονται σε καφενειακές ύβρεις και σχόλια που ταιριάζουν σε
Κατίνες της γειτονιάς ντροπιάζοντας τον χώρο και υπονομεύοντας τα ίδια τα θεμέλια του κοινοβουλευτισμού. Το σημερινό πολιτικό κατεστημένο, σχεδόν στο σύνολό του, κάνει ό,τι μπορεί για να πριονίσει τα θεμέλια της δημοκρατίας. Με φορολογικές επιδρομές κατά της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, βάρβαρες επιθέσεις στα ατομικά εισοδήματα και τις ελεύθερες οικονομικές συναλλαγές και με κονιορτοποίηση της ευπρέπειας, της ανοχής και του πολιτισμένου κοινοβουλευτικού διαλόγου προπαγανδίζουν παντού πως δημοκρατία δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον να υπάρχει. Δυστυχώς, θα πληρώσουμε τελικά όλοι τις συνέπειες αυτών των άφρονων επιλογών και συμπεριφορών.
ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;H σημερινή κυβέρνηση, όπως και η παντελώς "απούσα" προηγούμενη του Λ. Παπαδήμου, έχει βαλθεί να διαλύσει την ιδιωτική οικονομία και να καταστρέψει κάθε έννοια ατομικής περιουσίας. Με τους τεράστιους φόρους στα εισοδήματα και την ουσιαστική δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας. Αυτός είναι ο λεγόμενος "κοινωνικός φιλελευθερισμός" της ΝΔ; Σε τελευταία ανάλυση τι μας φοβίζει στον ΣΥΡΙΖΑ; Τι περισσότερο Αριστερό η κρατικοπαρεμβατικό και σοσιαλιστικό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να μην ξεχνάμε πως ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για το "όχι" των Κυπρίων, που κυρίως αποσκοπούσε στην προστασία των μεγαλοκαταθετών - ουσιαστικά των υπερ-ευπόρων - των Κυπριακών Τραπεζών!!
ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ;Απάντηση σε πολλούς ενοχλημένους, αγανακτισμένους κι αρκετούς θυμωμένους σχολιαστές, κυρίως της Αριστεράς. Δεν μας αρέσει η τρόικα και η πολιτική της; Δικό μας θέμα είναι να την διώξουμε. Απλά μετά δεν θα υπάρχουν δόσεις, τα δάνεια που έχουμε πάρει θα γίνουν άμεσα απαιτητά, θα μείνουμε από συνάλλαγμα, θα καταρρεύσουν οι εισαγωγές, Τράπεζες θα μείνουν κλειστές και, κυρίως, καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα θα γίνουν δυσεύρετα. Αν έχουν γι’ αυτά απαντήσεις οι λογής, χολήν εκτοξεύοντες, πύρινοι σχολιαστές δεν έχουν παρά να διατυπώσουν τις εναλλακτικές τους προτάσεις. Περιέργως, όλο αυτοί οι διαπύρσιοι εθναμύντορες, που αγωνιούν σήμερα για την εθνική μας ανεξαρτησία, δεν ενθυμούμαι να αντιδρούσαν ενοχλημένοι όταν μισθοί, συντάξεις και λογής άλλες παροχές υπερδιπλασιάζονταν από χρήματα που το κράτος δανειζόταν. Τότε δεν υπήρχε προφανής υποθήκευση εθνικής κυριαρχίας; Η επειδή απλά εισπράτταμε, ήσαν όλα καλά…

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣΑυτή η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει από λογική. Επιμένει και πάλι στους φόρους ενώ γύρω της τα πάντα καταρρέουν. Η αγορά έχει σχεδόν αποβιώσει, ο φορολογούμενοι έχουν εξαντληθεί, τίποτε περίπου δεν κουνιέται. Και η κυβέρνηση, μαζί με τα φερέφωνά της στα ΜΜΕ ασχολείται με τα έσοδα. Ούτε κουβέντα για περιορισμό του δημόσιου τομέα. Με απολύσεις διορισμένων προσοδοθήρων που το κράτος γι’ αυτούς δεν είναι παρά ο μισθός κάθε τριάντα του μηνός. Για να μην θιγούν τα κομματικά εξαπτέρυγα, διαλύεται η ελληνική κοινωνία. Δημεύονται περιουσίες, χαρατσώνονται εισοδήματα κερδισμένα με ιδρώτα, η φτώχια διευρύνεται. Πάνω στην πολιτική αυτή παραβιάζονται νόμοι, αγνοείται το Σύνταγμα και υπονομεύεται η δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν πιά να παραμένουμε αδρανείς…
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΒΑΡΗ Σε άρθρο του στην Καθημερινή ο Σωκράτης Τσίχλιας («Ποιος πληρώνει τη ζημιά;». 30 Μαρτίου 2013) αναρωτιέται για την δικαιοσύνη που δεν βρίσκουν οι πολίτες, αναζητώντας επιμερισμό των βαρών του δημοσιονομικού αδιεξόδου. Εντύπωση όμως προκαλεί πως ουδείς προβληματίζεται για το γεονός πως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες, χρεωκόπησε το κράτος κι’ όχι οι Τράπεζες. Πως ακριβώς έγινε αυτό; Με την μοιρασιά παροχών σε λογής δικαιούχους από δανεικά που ουδέποτε είχε κερδίσει η ελληνική οικονομία. Και που βέβαια θα ήταν απίθανο να αποπληρώσει. Με βάση σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ, το 75% των δαπανών του Δημοσίου αφορά σε μισθούς του δημόσιου τομέα και συντάξεις. Δεν οφείλει το Δημόσιο, κύρια ευνοημένο από το πάρτυ των χρόων του δανεισμού, να υποστεί το κύριο βάρος των συνεπειών; Με ανένδοτη επιμονή όμως το πολιτικό σύστημα αρνείται να προχωρήσει σε απολύσεις και δραματικές έτσι περικοπές δαπανών. Δεν δείχνει όμως την ίδια ευαισθησία για το 1 εκ. τριακόσιες χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα. Δίχως να είχαν βέβαια ποτέ συμμετοχή στο πάρτυ των δανεικών. Οσον αφορά το κούρεμα που πραγματοποιήθηκε ΑΦΟΥ οι Γερμανο-Γαλλικές Τράπεζες είχαν ξεφορτωθεί τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι στην ντόπια δημόσια ζωή; Oταν κάποιοι από εμάς επισημαίναμε σε άρθρα και ραδιοφωνικές εκπομπές πως οι δόσεις των δανεικών που η τρόικα μας αποδέσμευε – ενώ δεν είχαμε εκπληρώσει καμμία σχεδόν σχετική προυπόθεση - γινόταν για να κεδηθεί χρόνος από τις ευρωπαικές Τράπεζες ώστε να απαλλαγούν έγκαιρα από το βάρος του ελληνικού χρέους, μας έβλεπαν σχεδόν σαν γραφικούς. Κάποιοι μάλιστα, οι Τράπεζες της Κύπρου κυρίως, το αγόραζαν !!

Δικαιοσύνη λοιπόν πρέπει να αποδοθεί. Αλλά προς κάθε κατεύθυνση.
ΠΟΙΟΣ "ΣΤΕΓΝΩΣΕ" ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ;

ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑ. ΚΙ ΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ. ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΑΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ - ΠΟΥ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ AΠΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ΤΟ 2009-2010 !!) ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ. Η ΜΕΡΚΕΛ. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΑΥΤΑ;
Keywords
Τυχαία Θέματα