"ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ" ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων βρίσκεται χώρα εν όψει και της επικείμενης πανεργατικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Οκτωβρίου. Κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο
και...
την εργασιακή εφεδρεία αρχίζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.
Συγκεκριμένα, τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 11 το πρωί, ενώ εξήγγειλαν δύο 24ωρες απεργίες, στις 18 Οκτωβρίου σε συνεργασία με άλλες ΔΕΚΟ και στις 19 Οκτωβρίου με συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στα γραφεία διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας.
Εν τω μεταξύ, δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τουλάχιστον τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου τα πλοία όλων των κατηγοριών, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία.
Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με το γενικό γραμματέα της ΠΝΟ Γ. Χαλά, η συνομοσπονδία θα συνεδριάσει μία ημέρα πριν από τη λήξη της απεργίας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφασίσει πότε θα γίνει η νέα 48ωρη.
Κλειστοί σήμερα και αύριο οι αρχαιολογικοί χώροι
Σήμερα Τετάρτη επίσης, και αύριο Πέμπτη δεν θα λειτουργήσουν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού λόγω 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).
Στις 11.00 π.μ. γίνεται συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου του υπουργείου στην οδό Μπουμπουλίνας, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Ηράκλειο. Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.
Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας (συγκεντρώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις ενημέρωσης, απεργίες) σε όλη την Ελλάδα, προχωρά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε συντονισμό με τα σωματεία εργαζομένων στον πολιτισμό και σε όλο τον δημόσιο τομέα.
Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 48ωρη απεργία.
Απεργούν δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Πέμπτη και οι δικαστικοί υπάλληλοι, με δίωρη παναττική στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.). Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Σε πανελλαδική αποχή εν τω μεταξύ προχωρούν από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και τις 19 του μηνός, οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμεν
Keywords
Τυχαία Θέματα