Φοβοι απο τη διογκωση του ελλειμματος της ισπανιας

13:34 26/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Φόβους για εξάπλωση της κρίσης χρέους προκαλεί το διογκούμενο ισπανικό δημόσιο έλλειμμα, που έφθασε το 2011 στο 8,5%, μακριά από τον στόχο του 6%, που είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, όμως...
επισήμανε πως δεν έδωσε την ίδια προσοχή στα δημοσιονομικά της.

Στο περιθώριο άτυπης συνάντησης με ευρωπαίους αξιωματούχους στη Φινλανδία, ο Επίτροπος Οικονομικών προειδοποίησε ότι εάν η ισπανική κυβέρνηση δεν τηρήσει τον στόχο για το έλλειμμα, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αύξηση του κόστους
δανεισμού της.

Ο κ. Ρεν εμφανίστηκε ακόμη αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμβιβασμός για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Κοπεγχάγη στις 30 και 31 Μαρτίου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας από την Λαπωνία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την προεδρία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης να αναλάβει η Ισπανία ως αντάλλαγμα για την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το περιοδικό Spiegel αναφέρει πως η Γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών "δεν θα αντιτεθούν για πολύ ακόμα στην επιθυμία των εταίρων τους και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συνδυαστούν τα μέσα του προσωρινού ΕFSF, που έχει προικοδοτηθεί με 440 δισεκατομμύρια ευρώ, με εκείνον που θα το διαδεχθεί μόνιμα".
Keywords
Τυχαία Θέματα