Γιατι η μερκελ υποβαθμισε τη συναντηση με τον σαμαρα

Δεν έχει αλλάξει η γερμανική πολιτική έναντι του ελληνικού προγράμματος στήριξης, δηλώνει η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία απέφυγε να αναφερθεί στα όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο...
της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Πέμπτη.
Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, η Αγκελα Μέρκελ ρωτήθηκε στη συνάντηση με
τον κ.Σαμαρά ετέθη το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος και αν έχει αλλάξει η γερμανική στάση στο θέμα αυτό.
Η κα Μέρκελ περιορίστηκε να πει ότι η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη, κράτησε 5 λεπτά, όπως ανέφερε, και σημείωσε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη γερμανική στάση.
Αναφερόμενες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ήταν μια σύντομη συνάντηση, σημειώνοντας πως είναι «σε τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το δημοσιονομικό κενό για το 1014 υπολογίζεται από την ελληνική πλευρά στα 500 εκατ. ευρώ και πως η κάλυψη αυτού του κενού θα γίνει με στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης δαπανών και όχι με τη λήψη πρόσθετων οριζόντιων μέτρων, όπως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αυτό το στάδιο, δεν προβλέπονται περικοπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Οι δηλώσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κας Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του. Ο υποταγμένος μερκελιστής και πιστός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής πρωθυπουργός, ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα