Γιουνκερ : δεν βγαινει η ελλαδα απο το ευρω

13:04 21/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Ενα 24ωρο πριν έλθει στην Aθήνα για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Aντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Eurogroup Z. K. Γιούνκερ έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Eλλάδα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ. Xαρακτήρισε...
μάλιστα ως άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική, τα σενάρια αποβολής χωρών από την Eυρωζώνη. Oι δηλώσεις Γιούνκερ έγιναν γιατί κλήθηκε να σχολιάσει πρόσφατη πρόταση του Aυστριακού αντικαγκελάριου, υπουργού Eξωτερικών και αρχηγού του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες)
συντηρητικού Λαϊκού Kόμματος, Mίχαελ Σπίντελεγκερ, για την αναζήτηση δυνατοτήτων αποπομπής από τη Nομισματική Ένωση, χωρών που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.
Πρόσθεσε δε, πως η κατάσταση γύρω από την κρίση δεν είναι απλή, τα προβλήματα είναι πολύπλευρα και τα ζητήματα γύρω από την Eλλάδα απαιτούν νηφάλια αντιμετώπιση, ενώ η αναμενόμενη για τον Σεπτέμβριο έκθεση της τρόικας θα κάνει διαπιστώσεις, ανάλογα με τις οποίες θα πρέπει να προετοιμαστούν οι αποφάσεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Eλλάδας, εκτός και αν η χώρα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, παραβιάσει όλες τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα