Η υποδοχη τσιπρα στη φυλακη διαβατων...

20:15 2/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Την πρώτη στην Ελλάδα μονάδα απεξάρτησης μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα, που θα στεγάζεται σε αυτόνομη...
πτέρυγα των φυλακών Διαβατών, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Δευτέρας. Πρόκειται για τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, τα οποία θα ακολουθούν το πρόγραμμά της
σε καθημερινή 24ώρη βάση, χωρίς να επιστρέφουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους.

Πρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο για να δούμε και εμείς τι συμβαίνει μέσα στις φυλακές αλλά και για να δώσουμε στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα και έχουν αποφασίσει να δουλέψουν για να κάνουν πραγματικότητα μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους, είπε κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πρέπει να ανοίξουμε ένα παράθυρο ελπίδας για να μην γίνεται πάντα πραγματικότητα το τραγούδι του Σαββόπουλου "Σαν βγω από αυτή τη φυλακή, κανείς δεν θα με περιμένει"».

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ακόμα όλους όσοι δούλεψαν για να γίνει πραγματικότητα το κέντρο, μεταξύ αυτών τους ίδιους τους κρατούμενους που βοήθησαν με την εργασία τους, το ΚΕΘΕΑ και τους εργαζομένους, ενώ ειδική μνεία έκανε και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη που ξεκίνησε το έργο - για το οποίο όπως είπε, χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να πραγματοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός «αποθεώθηκε» όπως οι σταρ του ποδοσφαίρου, κατά την επίσκεψή του στις φυλακές των Διαβατών. Κατά την περιήγησή του στους χώρους της φυλακής, οι κρατούμενοι μέσα από τα κελιά τους χειροκρότησαν και επευφημούσαν τον πρωθυπουργό.
Keywords
Τυχαία Θέματα