Κινητοποιησεις των δικηγορων προανηγγειλε ο νεος προεδρος του δσα

12:37 2/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Ο δικηγορικός κόσμος δεν αποδέχεται και θα αντιδράσει ανάλογα στα νέα μέτρα κατά των δικηγόρων που αποφάσισε την Κυριακή η Βουλή, υπογραμμίζει ...
σε μακροσκελή δήλωσή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξαδρής εκφράζει την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία των δικηγόρων
για όσα σε βάρος τους αποφασίστηκαν στο Κοινοβούλιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αιφνιδιαστικά, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς δημόσια διαβούλευση.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των δικηγόρων επισημαίνει ότι «η κατ´ αυτόν τον τρόπο διαδικασία θέσπισης αποσπασματικών και αλλεπάλληλων νομοθετικών μεταβολών καταδεικνύει όχι μόνον ελλείμματα στην ποιότητα της νομοθεσίας και της δημοκρατίας, αλλά εν προκειμένω την έλλειψη σεβασμού θεμελιωδών αρχών και την αδυναμία συνολικής κατανόησης των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής Δικαιοσύνης και των συλλειτουργών της».

Τα περισσότερα από αυτά που απασχόλησαν τη Βουλή, πέρα απ' όλα τ' άλλα, τονίζει ο κ. Αλεξανδρής, «βρίσκονται σε αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές και κανόνες του εθνικού αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου».

Ακόμη, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, ότι «θα συγκληθούν άμεσα τα αρμόδια όργανα των δικηγόρων, προκειμένου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις και να καθορίσουν τη στάση τους».
Επίσης, δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση, ο κ. Αλεξανδρής ότι «μέτρα παράνομα, που οδηγούν σε ανασφάλεια δικαίου, στην υποβάθμιση του νομικού επαγγέλματος, στο περιθώριο τη δικηγορία και στην εξόντωση χιλιάδες Έλληνες δικηγόρους στη χώρα μας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε και θ' αντιδράσουμε».

Οι δικηγόροι αντιδρούν:
1) στις αλλαγές που έγιναν στο θεσμό της διαμεσολάβησης, σύμφωνα με τις οποίες επιτρέπεται πλέον σε οποιοδήποτε πρόσωπο (και όχι μόνο σε δικηγόρους, όπως ίσχυε έως τώρα) ν' αποκτήσει την ιδιότητα του διαμεσολαβητή,

2) στην κατάργηση της αποζημίωσης των εμμίσθων δικηγόρων λόγω οικειοθελούς αποχώρησης, αλλά και -ιδίως- της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης,

3) στις αλλαγές στο καθεστώς των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων εξωτερικού. Αλλαγές, που οδηγούν σε αθρόα είσοδο στη δικηγορία χιλιάδων αποφοίτων Σχολών της αλλοδαπής, αμφιβόλου ποιότητας και επιπέδου και χωρίς κανέναν έλεγχο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα