Κλεφτοπόλεμος αναρχικών-ματ στη νέα σμύρνη

20:06 7/3/2021 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίστηκαν τα επεισόδια με χημικά και κρότου-λάμψης και επιθέσεις στους Αστυνομικούς

Επεισόδια έγιναν πάλι στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, όπου διεξήχθη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προηγήθηκαν στην πλατεία της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς την ώρα που έκαναν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων και έκοβαν πρόστιμα. Ακολούθησε ένταση και συμπλοκές και σύμφωνα με καταγγελίες οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ακραία βία απέναντι σε πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία έγιναν 10 προσαγωγές και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν σκηνές ακραίας βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούονται, με τους πρώτους να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 300 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή φώναζαν συνθήματα υπέρ του πολυ – ισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στό ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.

Βίντεο καταγράφει αστυνομική βία

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 30 άτομα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ωστόσο, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν ότι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ξεπέρασαν τα όρια, χτυπώντας με γκλοπ ανθρώπους που στην ουσία είχαν ήδη συλληφθεί από την Αστυνομία.

Οπως φαίνεται στα βίντεο, ένας από τους αστυνομικούς πλησίασε νεαρό και τον χτύπησε με το γκλοπ, ενώ όταν εκείνος μαζί με άλλους διαμαρτυρήθηκε και τον ρώτησε για την επίθεση, ο αστυνομικός αντί απάντησης, συνέχισε να τον χτυπά με το γκλοπ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο βίντεο, οι αστυνομικοί δεν δείχνουν να απειλούνται, καθώς στο σημείο της σύλληψης δεν υπάρχουν άλλα άτομα και τα πράγματα δείχνουν ήσυχα, χωρίς τίποτα να προδικάζει για ένταση και επεισόδια.

Πλατεία Νέας Σμύρνης #antireport pic.twitter.com/pvdPZHVrm4

— Marios Rafail Bikos (@bikosmariosraf) March 7, 2021

The post Κλεφτοπόλεμος Αναρχικών-ΜΑΤ στη Νέα Σμύρνη appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα