Κλεινουν δυο εργοστασια της ford στην αυστραλια

11:12 23/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Στο κλείσιμο των δύο εργοστασίων παραγωγής αυτοκινήτων που διαθέτει στην Αυστραλία θα προχωρήσει τον Οκτώβριο του 2016 η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί. Αίτια της απόφασης...
είναι το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής, που οφείλεται εν μέρη στην ισχύ του αυστραλιανού δολαρίου, αλλά και η μείωση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα
της Ford, που δόθηκαν επίσης στη δημοσιότητα, ο αυστραλιανός βραχίονας της εταιρείας υπέστη ζημία της τάξης των 141 εκατομμυρίων αυστραλιανών δολαρίων το 2012, ενώ οι απώλειες σε βάθος πενταετίας ανέρχονται στα 600 εκατομμύρια.

Το κλείσιμο των δύο βιομηχανικών μονάδων, οι οποίες βρίσκονται στην πολιτεία της Βιρτζίνια, αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια περίπου 1.200 θέσεων εργασίας, μετατρέποντας τα οχήματα της Ford αποκλειστικά σε προϊόντα εισαγωγής στην Αυστραλία.

«Κατανοούμε την πολύ πραγματική επίδραση που [αυτή η απόφαση] θα έχει στην ομάδα μας [...] Καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα μονάχα αφότου εξετάσαμε σε βάθος τις δραστηριότητές μας και εξαντλήσαμε όλες τις εναλλακτικές», σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Αυστραλιανής μονάδας της Ford, Μπομπ Γκραζιάνο.

Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στην Αυστραλία το 1925, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων στη χώρα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/232898/titloi-telous-gia-ta-duo-ergostasia-tis-ford-stin-australia/#ixzz2U6DH8MGy
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Keywords
Τυχαία Θέματα