Λ. παπαδημος: δεν θα βγουμε απο την κριση χωρις θυσιες

13:14 12/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Τις δραματικές συνέπειες που θα είχε για τη χώρα μια ενδεχόμενη χρεωκοπία, επισήμανε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας παραλλήλως ότι η νέα σύμβαση θα κρίνει το μέλλον της χώρας, καθώς διασφαλίζει την χρηματοδότησή της και... εγγυάται ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι ανάπτυξη χωρίς εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις
δεν μπορεί να υπάρξει, ενώ επισήμανε ότι το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και οι φόβοι της χρεωκοπίας λειτουργούν ανασταλτικά. Υποστήριξε ωστόσο ότι, αν και το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλες θυσίες, εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «πλανώνται οικτρά ή δημαγωγούν» όσοι υποστηρίζουν ότι η χρεωκοπία είναι λύση και επισήμανε το οικονομικό χάος που θα επέφερε μία άτακτη χρεωκοπία.
«Γνωρίζουμε ότι οι αντοχές των πολιτών έχουν φτάσει στα όρια τους» είπε ο κ. Παπαδήμος, τόνισε ωστόσο ότι τα δύο τελευταία χρόνια μείωσε το πρωτογενές έλλειμμά της και ανάκτησε μέρος της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει τις τελευταίες δεκαετίες. Πρέπει να εξυγιάνουμε το κράτος και να χτίσουμε την οικονομία σε στέρεα βάση, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδήμος.
«Θα ήταν η μεγαλύτερη ήττα αν από λιποψυχία, ελλειπή αίσθηση ευθύνης, αμέλεια η λάθος κατέληγε η χώρα έξω από το ευρώ», ενώ χαρακτήρισε «ιστορική αδικία» αν την ώρα που άλλες χώρες κάνουν τεράστιες θυσίες για να μπουν στο ευρώ η Ελλάδα έπαιρνε τον αντίθετο δρόμο.
«Ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ότι μπορώ, και θα το κάνω», είπε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα