Με «αμπρα κατaμπρα» θα βγουν τα εχιτ polls

10:20 23/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Του Κάπα Σαρδάμ
Tα μέτρα του έχει πάρει ο εθνικός μας δημοσκόπος Ηλίας Νικολακόπουλος, καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης, προκειμένου να μην πέσουν έξω τα exit polls της Κυριακής των ευρωεκλογών, όπως του συνέβη την...
προηγούμενη Κυριακή. Αυτή τη φορά, ο μεγάλος προγνώστης θα χρησιμοποιήσει την αλάνθαστη και πανάρχαιη μέθοδο της γυάλινης σφαίρας, την οποία ήδη του έχει προμηθεύσει η τρόικα των ειδήσεων του πολύ μεγάλου (για να πεθάνει) καναλιού.
Ο αλληθωρίζων προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά καθηγητής, αυτή τη φορά, θα πνίξει τα πολιτικά του αισθήματα εστιάζοντας το βλέμμα του μόνο στον κρυστάλλινο «κόσμο». Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η σφαίρα είναι από χαλαζία, την έχει τυλιγμένη σε βελούδινο ύφασμα, το φως των προβολέων του στούντιο θα πέφτει απολύτως κάθετα και ήδη έχει κάνει αρκετές πρόβες ώστε, με την επίκληση των μαγικών φράσεων, να εμφανιστούν οι αριθμοί κάθε υποψηφίου. Αλλά δεν θα αρκεστεί μόνο σε αυτό το σύστημα κρυσταλλοσκοπίας. Προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απόκλισης, ο καθηγητής έχει ως δεύτερη γραμμή άμυνας εναλλακτικές μεθόδους όπως η χειρομαντεία, η καρμική αστρολογία, η ερωτική συναστρία, ο ωροσκόπος, οι κάρτες ταρό, η αριθμολογία και η παραδοσιακή καφεμαντεία. Κορυφαίοι εκπρόσωποι όλων των σχολών σκέψης έχουν περάσει από το προεκλογικό πλατό, ώστε να προσφέρουν τα φώτα τους και να είναι προετοιμασμένοι για δράση τη δύσκολη στιγμή. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Λεφάκης, η Λίτσα Πατέρα, η Μαρίκα η Σμυρνιά, η Αλισέ από την Αίγυπτο, η Χούλια από την Άγκυρα και η τσιγγάνα η Σμαρώ, ειδικευμένη να ρίχνει τα χαρτιά για πρόγνωση της λαϊκής ετυμηγορίας. Εν ανάγκη, αν δει ότι οι αριθμοί δεν λένε να εμφανιστούν στη γυάλα, θα ρίξει στη μάχη των προγνωστικών την αλάνθαστη Σίλβια από την Περσία, μανούλα στις επαναφορές και τις επανασυνδέσεις.
Η ύστατη λύση –αν δεν πετύχει τίποτε από τα παραπάνω– είναι το σχέδιο «Ζ» με τον Νίκο Χορταρέα.
Τέλος, ο καθηγητής Ηλίας του 16ου, ερωτηθείς από συνεργάτη μας, προέβη σε μια ξεκάθαρη δήλωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει, αλλά μπορεί και να μην κερδίσει. Προβλέπω όμως ότι δεν θα χάσει, άρα μπορεί να είναι και κερδισμένος!»

(Από τη χιουμοριστική σελίδα «Ξεκάρφωμα», στην εφημερίδα «Καρφί», που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 24-5-14 λόγω εκλογών)
Keywords
Τυχαία Θέματα