''να δεχθειτε περισσοτερους μεταναστεσ''...

11:00 15/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Από την Αλβανία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,...
κάλεσε την Ευρώπη να δεχθεί στα εδάφη της μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και τόνισε ότι στην χώρα του έχουν μέχρι σήμερα αναζητήσει καταφύγιο περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι. Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε, ότι σε στρατόπεδα προσφύγων ή σε πόλεις της Τουρκίας, ζουν συνολικά 1.700.000 Σύροι και 300.000 Ιρακινοί.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της γειτονικής χώρας η κυβέρνησή του έχει διαθέσει 5.6000.000 δολάρια για την φροντίδα των προσφύγων και υποστήριξε ότι η χώρα του φέρει το κύριο βάρος
της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ ζήτησε από τις ανεπτυγμένες χώρες «να κάνουν το καθήκον τους» και να βοηθήσουν, ώστε να εξευρεθούν λύσεις στο πρόβλημα των προσφύγων.

Ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Αλβανία μαζί με αντιπροσωπεία εκατό επιχειρηματιών και συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του Μπουγιάρ Νισάνι για να συζητήσουν την αύξηση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Εμινέ, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής ενός τζαμιού 20.000 τ.μ. στο κέντρο των Τιράνων, δίπλα στο κτήριο του κοινοβουλίου. Το τζαμί Namazgah, θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και η ανέγερσή του έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις αρχές, καθώς για την ανοικοδόμησή του χρειάστηκε να καταστραφεί πάρκο στο κέντρο των Τιράνων. Για την κατασκευή του τζαμιού η τουρκική κυβέρνηση διέθεσε το ποσόν των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ!

Η Αλβανία έχει πληθυσμό 3.200.000 κατοίκους, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα