"ΝΑΙ" ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΛΕΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ

10:52 9/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι επτά στους δέκα Γάλλοι (67%) επιθυμούν να διατηρηθεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και μόλις το 30% προτιμά να επιστρέψει η χώρα τους στο φράγκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης και δημοσιεύει σήμερα...
η εφημερίδα Aujourd'hui en France.
Από αυτήν προκύπτει, επίσης, πως μολονότι το 67% των Γάλλων πιστεύει πως πρέπει να διατηρηθεί το ευρώ, το 82% ωστόσο εκτιμά ότι το ευρώ ευθύνεται για την αύξηση του κόστους
ζωής.
Ερωτηθέντες για τις ιδέες που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, οι Γάλλοι αναφέρουν πρώτα την "οικονομία της αγοράς" με ποσοστό 21% όσο δηλαδή και η "ειρήνη" (21%), ενώ η "δημοκρατία" λαμβάνει ποσοστό μόνον 12%.
Επιλέγοντας τα συναισθήματα που τους κυριαρχούν σχετικά με την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Γάλλοι απάντησαν ότι νιώθουν "ελπίδα" σε ποσοστό 30% και σχεδόν ίδιο ποσοστό "απογοήτευση" (29%), ενώ ποσοστό 5% νιώθει "απόρριψη" και αντίστοιχο ποσοστό "ικανοποίηση".
Η πλειονότητά τους πάντως επικρίνει την Ευρώπη κυρίως για την "πολυπλοκότητά" της (77%) συνδέοντάς την επίσης με την "ανεργία" (60%).
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για το Ίδρυμα πολιτικής καινοτομίας (Fondapol) από τις 15 έως τις 21 Απριλίου σε εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων, ηλικίας 18 ετών και άνω (με τη μέθοδο των ποσοστώσεων).
Keywords
Τυχαία Θέματα