Ναι, υπαρχουν ακομα ανθρωποι!

Γράφει ο Σωτήρης Τζούμας
Επικοινωνιολόγος
Αγαπητό Fimotro,
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, την δύσμοιρη Ελλάδα, τελικώς δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα! Αντιθέτως εξακολουθεί να υπάρχει η ανθρωπιά και να εμπνέει κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους! Δεν...
έχουν τα πάντα μαυρίσει και μαγαρίσει οι λογής Τσοχατζόπουλοι, Παπαντωνίου και Λιάπηδες.Αυτοί μικροί και ολίγοι καθώς είναι θα ξεχαστούν παρά το κακό που μας έκαναν!
Τα λαμόγια, ανεξαρτήτως διαβάθμισης και αξίας, είναι πάντοτε ολίγα και μικρά , μπροστά στο μεγαλείο
της ψυχής κάποιων ξεχωριστών ανθρώπων, που έρχονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και μακριά από τα φώτα δημοσιότητας, για να διασώσουν την ανθρωπιά μας.
Η είδηση που έγινε γνωστή χθες το πρωί, ότι τέσσερις νέες γυναίκες ξόδεψαν στην κρεαταγορά, περί τις 20 χιλ. ευρώ ,για την αγορά πραγμάτων σε πάσχοντες και εμπερίστατους συνανθρώπους μας που έφταναν στην αγορά, για να πάρουν δειλά- δειλά, λίγο κρέας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, έδωσε μίαν ανείπωτη χαρά και σκόρπισε συγκίνηση σε όλους μας.
Το γεγονός αυτό συνέβη την περασμένη Πέμπτη κι έγινε γνωστό- και πολύ σωστά- μόλις χθές το πρωί, από τον Πρόεδρο της αγοράς κ. Τσιρώνη. Σε μία εποχή,που ο τόπος μας δοκιμάζεται από χιλιάδες προβλήματα, που ο λαός μας χειμάζεται και πεινά, που το κράτος μας είναι αδύναμο να συνδράμει τους πονεμένους συνανθρώπους μας, η πρωτοβουλία αυτή των τεσσάρων ανωνύμων αυτών γυναικών έρχεται να μας θυμίσει πώς η ανθρωπιά δεν πέθανε ακόμη στον τόπο μας, ούτε είναι είδος εν ανεπαρκεία.
Αντιθέτως είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας και σαν το ριζιμιό λιθάρι εμφανίζεται κάθε φορά για μας δείξει το σωστό. Η Ελλάδα μπορεί να πνίγεται στα χρέη που τη φόρτωσαν οι πολιτικοί μας και να στενάζει, κάτω από τα δεσμά των δανειστών- δυνάστων μας!
Μπορεί τα σκάνδαλα των πολιτικών να έχουν πλημμυρίσει τους τηλεοπτικούς δέκτες μας, να έχουν ρεζιλέψει τη χώρα μας διεθνώς και να έχουν απογοητεύσει το λαό μας, η ανθρωπιά όμως, εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας και να καθοδηγεί το βηματισμό μας. Το παράδειγμα απλής φιλανθρωπίας των τεσσάρων αυτών γυναικών στην κρεαταγορά ας γίνει ένα "μάθημα" για όλους μας !
Η Ελλάδα είχε πάντα ισχυρή παράδοση φιλανθρωπίας και προσφοράς. Μπορεί να την αποκαλούμε κι εμείς οι ίδιοι με το φαιδρό προσωνύμιο "Ψωροκώστενα", αλλά επί της ουσίας ήταν πάντα η γεννήτρα και η τεχνήτρα των Ζωσιμάδων, των Αρσάκηδων, των Αβέρωφ, των Συγγρού και όλων αυτών που δίδαξαν την φιλανθρωπία όχι μόνον στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αυτή η είδηση φιλανθρωπίας που μας ήλθε μέσα από την κρεαταγορά πέρασε δυστυχώς στα ψιλά, ενώ θα έπρεπε να παίζει κύριο θέμα για πολλές μέρες! Δεν πειράζει όμως! Συχνά ένα μονόστηλο διδάσκει περισσότερο από έναν εξάστηλο τίτλο! Ας το θυμόμαστε αυτό και ας πορευόμαστε την ανυπέρβλητη πορεία της συνέχειας της ζωής!
Keywords
Τυχαία Θέματα