Ο σαμαρας, οι καφετζουδες και ο ρακοσυλλεκτησ!

16:35 9/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
«Καλό κουράγιο». Με αυτή τη φράση, και μάλιστα στα ελληνικά, ο κοινοτικός επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, έκλεινε τη συνεντευξή του, στέλνοντας...
σαφές μήνυμα για το τι θα βιώσει η χώρα μας μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση. Το ημερολόγιο έγραφε 1η Μαρτίου 2010. Σαράντα δύο μέρες μετά, από το γραφικό Καστελόριζο, ο Γιώργος Παπανδρέου,
με μήνυμά του, επιβεβαίωνε τον Όλι Ρέν, εκτελώντας «διατεταγμένη υπηρεσία»:

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε.», ανέφερε ο «πρωθυπουργός»(!!!). Και τόνισε μεταξύ άλλων: Ο μηχανισμός στήριξης είναι πρωτόγνωρος στην Ευρώπη(!). Μάλιστα με νέα και γερά υλικά όπως είπε, θα έχτιζε το νέο σκάφος, για να το οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι. «Έχουμε κάνει τη χαρτογράφηση στα νερά, ξέρουμε το δρομολόγιο για την Ιθάκη» τόνισε χαρακτηριστικά! Μόνο που το σκάφος βυθίστηκε μέσα στο λιμάνι πριν ξεκινήσει, και ο καπετάνιος επέζησε, αφού το εγκατέλειψε(!!!).

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Απριλίου 2010! Κάθισα το Σαββατοκύριακο και διάβασα με προσοχή την τότε συνέντευξη του Όλι Ρέν, αλλά άκουσα και το διάγγελμα του Παπανδρέου, αφού πλησιάζουν γιορτινές μέρες και ο Έλληνας για πρώτη φορά χάνει ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο και μια παράδοση δεκαετιών που δεν τόλμησε ποτέ κανείς να αγγίξει , πέρα από μισθούς και συντάξεις. Μελετώντας βαθύτερα, συνέντευξη και διάγγελμα, έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει σχεδόν 4 χρόνια μετά, τι μας περιμένει(!). Ο Όλι Ρεν, σκληρός, κυνικός από την παγωμένη Φιλανδία, μιλούσε σαν να μην υπήρχε μέσα του αίμα: «Προτρέπω την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει και να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα τις επόμενες μέρες, όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται».

Μαζί με τον Π. Τόμσεν και Γ. Στάρκ, περνούσαν χειροπέδες στην Χώρα μας, και έδιναν τα κλειδιά στον Παπανδρέου να τις κλειδώσει... Την ίδια ώρα, χαρακτήριζε «σημαντική στιγμή για το μέλλον της χώρας σας»(!!!). Ο Γολγοθάς του μαρτυρίου, είχε αρχίσει!

Εάν ο Ελληνικός λαός, γνώριζε τι ακριβώς εννοούσαν Ρέν και Παπανδρέου με την ένταξή μας στο Μηχανισμό Στήριξης, τότε τον μέν, Ρέν θα έδιωχναν με τις κλωτσιές(!), τον δε Παπανδρέου, θα του έδεναν άγκυρα στο λαιμό, να μείνει για πάντα στο βυθό του λιμανιού. Ο ψαράς που βρίσκεται πίσω του την ώρα του διαγγέλματος, ίσως και το επιχειρούσε από τη βάρκα του, αν γνώριζε την αλήθεια για να αποτρέψει ένα ειδεχθές οικονομικό έγκλημα!!!

Ο Παπανδρέου έφυγε με το γνωστό τρόπο(!). Ήρθε ο Λουκάς Παπαδήμος, πήγαμε σε εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς, υπέρμαχος αντιμνημονιακός, μίλησε για ελπίδα και προοπτική των Ελλήνων, μέσα από λάθος συνταγές και φάρμακα, του Γ.Παπανδρέου, που έδινε στην ελληνική κοινωνία. Έτσι, έστω και με μικρή διαφορά κερδίζει τις εκλογές και σχηματίζει συγκυβέρνηση, με αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ελληνικός λαός, στηρίζει επάνω του όλες τις ελπίδες, για ένα καλύτερο αύριο! Κι΄ όμως, αυτός ο υπέροχος λαός, για μία ακόμα φορά νιώθει προδομένος. Από την 23η Απριλίου του 2010, τα 4 σχεδόν χρόνια φαίνονται αιώνες. Τίποτα δεν είναι ίδιο όπως πριν. Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα και πολλά πολυνομοσχέδια, που περιελάμβαναν βάρβαρα, και αντιλαϊκά μέτρα. Πιέσεις, απειλές και εκβιασμοί από τρόικανούςς με τη «θηλιά» στο λαιμό των Ελλήνων, ζητώντας συνεχώς νέα σκληρά μέτρα. Αβουλοι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, αλλά και πρωθυπουργός, αντί να υψώσουν ανάστημα απέναντι στους εκβιαστές Ευρωπαίους, έσκυβαν το κεφάλι σαν «ραγιάδες» και σε όλα «ναι». Το ίδιο και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μπροστά στους εκβιαστές.

Οι δανειστές μας ελέγχουν τα πάντα στην Ελλάδα. Έχουν λόγο για κάθε τι, και η Μέρκελ και Σόιμπλε με τους άλλους Ευρωπαίους πάτρωνές μας, ελέγχουν ακόμη και τα εθνικά μας θέματα, παρά τις υποσχέσεις για ανάκαμψη. Με μια ανεργία που αγγίζει το 26-28% να αποτελεί μάστιγα για τη νέα γενιά που δεν μπορεί ούτε να ονειρευτεί!

Μέσα σε 4 χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε δραματικά. Χιλιάδες άστεγοι στους δρόμους, χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν τροφή στις Μητροπόλεις, εκκλησίες και Δήμους. Φτώχεια, ανέχεια και εξευτελισμός κάθε έννοια αξιοπρέπειας για τον περήφανο ελληνικό λαό! Και ενώ και οι ίδιοι οι «εμπνευστές» αυτής της πολιτικής παραδέχονται ότι η συνταγή είναι λανθασμένη, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει το καταστροφικό έργο του Γ. Παπανδρέου από το πανέμορφο Καστελόριζο. Βάρβαρα μέτρα, άγρια λιτότητα, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, «μειώσεις» σε μισθούς και συντάξεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Σκληρά φορολογικά μέτρα με την θέσπιση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ο «κεφαλικός» φόρος, (που έγινε μόνιμος) ειδικό τέλος στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης που υποχρεώνει και φέτος τα νοικοκυριά να «παγώσουν», κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και των περισσότερων φοροαπαλλαγών, επαναφορά τεκμηρίων και επιβολή τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι Έλληνες σε ταπείνωση και απόγνωση, μέσα από μια μελαγχολία, έναν καημό και ένα δάκρυ! Γιατί!!! Περισσότερες από 4500 αυτοκτονίες σε όλη τη χώρα από την αρχή της κρίσης, αποτυπώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο την καταστροφική πολιτική που ακολουθείτε μέχρι σήμερα. Και το ερώτημα παραμένει(!). Ξέρουνε οι κυβερνώντες που μας οδηγούν; Άγνοια ή συνειδητή επιλογή; Ανάγκη ή εντολή ξένων δυνάμεων; Αφέλεια, ή σχεδιασμένη πολιτική κίνηση; Ένα είναι γεγονός. Η χώρα μας είναι σε μια πορεία προς το άγνωστο.... σε έναν δρόμο με κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό κόστος(!).

Οι ευθύνες βαρύνουν όλους τους διαχειριστές και πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό για το «έγκλημα» που διέπραξαν και συνεχίζουν να διαπράττουν. Το Antinews, ένα Site-Blog που στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά, χτυπάει και αυτό το καμπανάκι σε μία από τις πρόσφατες αναρτήσεις του, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος λένε ότι αρνούνται να συναινέσουν στην περαιτέρω εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. Επιμένουν στις κόκκινες γραμμές, αλλά το κρίσιμο είναι να γίνει ένα βήμα πιο πέρα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την σύγκρουση με την τρόικα - μια σύγκρουση την οποία, όχι μόνο την αντέχει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που κυβερνάει, αλλά την έχει και ανάγκη για τη δική του επιβίωση, πέρα από το γεγονός ότι θα λειτουργήσει και καταπραϋντικά για την ελληνική κοινωνία... Ο πρωθυπουργός ανέχθηκε τόσο καιρό αυτή την πολιτική για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για πόσο καιρό όμως μπορεί να ανέχεται κανείς μεθοδεύσεις που οδηγούν στο κενό; . Ο Πρωθυπουργός οφείλει να απομακρύνει τους ξένους γύπες από το κορμί της Ελλάδας και να θέσει τέρμα στην ύφεση, στη βαλκανιοποίηση και στον εκφασισμό της. Οφείλει να μην ανεχθεί άλλο τη θυσία της οικονομίας και της Δημοκρατίας στον βωμό των βερολινέζικων σκοπιμοτήτων. Μια νέα διαπραγμάτευση σε επίπεδο εθνικών ηγετών με διακύβευμα την αποκατάσταση της ισοτιμίας της Ελλάδας μέσα στην ευρωζώνη θα πρέπει να είναι ο νέος κεντρικός πολιτικός στόχος».

Εμείς, επικοινωνώντας καθημερινά με τον Έλληνα πολίτη και την Ελληνική κοινωνία, βλέπουμε στα πρόσωπα των Ελλήνων, την αγωνία της επιβίωσης για μια ακόμη μέρα όταν αρχίζει να πέφτει το σκοτάδι με άδειο στομάχι και μια μακρά και παγωμένη νύχτα(!!!). Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αν θέλει να λέγεται ηγέτης, που σέβεται και αγαπά το λαό του, πρέπει να τον κοιτάξει κατάματα και να του πει την αλήθεια για τους «Ευρωπαίους» φίλους μας, και να πάρει αποφάσεις. Υπάρχουν όρια στην αξιοπρέπεια και ταπείνωση του Έλληνα!

Να σταματήσει να πηγαίνει συχνά-πυκνά σε Μέρκελ και λοιπές Ευρωπαίες «καφετζούδες», ζητώντας «ελεημοσύνη». Να τον χτυπούν στην πλάτη, να του λένε ωραία λόγια, ότι τα πάει θαυμάσια, να του δίνουν εύσημα και να πίνουν συγχρόνως το αίμα του Ελληνικού λαού. Να μας κάνουν «καψόνια» με e-Mail την ώρα που μιλάει ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Ο Γιάννης Στουρνάρας, να σταματήσει να κάνει το «ρακοσυλλέκτη» για να ικανοποιήσει τους τροικανούς-δανειστές και τοκογλύφους, αδειάζοντας ακόμη και τους «κάδους απορριμμάτων» που καταφεύγουν πολλοί συμπολίτες μας με άδειο στομάχι!!!

Τρεις φορές χρεοκοπία. Το 1827, το 1843 και το 1893 με το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαρίλαου Τρικούπη, και ελληνικός λαός επέζησε. Έχει φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Την πείνα και εξαθλίωση, την έχει ζήσει πολλές φορές και την αντέχει. Την ταπείνωση όχι(!). Αντώνη! εάν δεν μπορείς να δώσεις ελπίδα και προοπτική όπως λες στον λαό σου, άφησε άλλον να κυβερνήσει αυτή τη Χώρα, μνηστήρες υπάρχουν πολλοί...(!)
Keywords
σαμαρας, ολι ρεν, γιώργος παπανδρέου, λουκας παπαδημος, γιάννης στουρνάρας, εισφορα αλληλεγγυης, πετρελαιο θερμανσης, ημερολόγιο, παπανδρεου, νέα, παπαδημος, εκλογες, συριζα, θηλιά, υπουργοι, στουρναρας, ελλαδα, μερκελ, σόιμπλε, δεη, πετρελαιο, antinews, βενιζελος, τροικα, βουλη, χρεοκοπια, Αντωνης Σαμαρας, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιάννης στουρνάρας, κοινωνια, ημερολόγιο, ακινητα, βημα, εθνικη, ηγετης, υφεση, φτωχεια, ωρα, blog, mail, αγκυρα, αγνοια, αγωνια, αιμα, ανεργια, αξιοπρεπεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γιώργος παπανδρέου, γολγοθας, γυπες, δικη, δωρο, εγινε, ευρω, ειπε, ελπιδα, εννοια, εφυγε, ειδεχθες, ιδια, ιδιο, θυσια, καστελοριζο, κυβερνηση, κυνικος, λαθος, λογια, λογο, μπορεις, νεα γενια, παντα, ολι ρεν, ορια, προγραμματα, συνταγη, σόιμπλε, φαρμακα, φαινονται, φιλανδια, φορα, antinews, αγνωστο, αιωνες, δωσεις, εκκλησιες, ελληνικα, εθνικο, χωρα, μεινει, μπροστα, site, θεματα, υλικα, ωραια λογια, χειροπεδες
Τυχαία Θέματα