''ο τσιπρας να μασησει τα λογια του και να διωξει τους ακραιουσ''...

10:01 25/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Τα εφιαλτικά σενάρια για την Ελλάδα περιγράφει σε άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα New York Times ...ο γνωστός δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον, χαρακτηρίζοντας «δυσοίωνα» τα περισσότερα εξ αυτών, υπογραμμίζοντας πως η μοναδική πιθανότητα για μια ευνοϊκή κατάληξη για την Ελλάδα προϋποθέτει πως ο κ. Τσίπρας
θα «μασήσει τα λόγια του», θα προκηρύξει εκλογές και θα διώξει τους ακραίους από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντίξον στην έγκριτη αμερικανική εφημερίδα. Παρά ταύτα ο κ. Ντιξον υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα να αποφύγει το τέλος αυτών των εφιαλτικών σεναρίων, ήτοι την έξοδό της χώρας μας από την Ευρωζώνη, αρκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να «μασήσει τα λόγια του (σ.σ. αναφορικά με τις προεκλογικές του εξαγγελίες), να προκηρύξει εκλογές – κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να αποβάλει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του -, και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καλύτερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές, είναι ο Ιούλιος, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Με αυτό το σενάριο ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο ,κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίζεται από περισσότερο μετριοπαθείς βουλευτές, οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ενώ θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, πιθανότατα επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια. «Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παραμύθι. Αλλά είναι ένα από τα λίγα που δεν τελειώνει σε μια καταστροφή», καταλήγει το δημοσίευμα των New York Times.
Keywords
Τυχαία Θέματα