Οδηγίες της google για ασφαλείς αγορές online
Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προ των πυλών, το ίδιο και η εποχή για shopping. Για να το επιβεβαιώσουν έρχονται τα στοιχεία του Google Trends, που δείχνουν ιδιαίτερη αύξηση στις αναζητήσεις γύρω από τις θερινές εκπτώσεις, ήδη από τις αρχές Μαΐου. Πρωταγωνιστές δεν είναι μόνο τα φυσικά καταστήματα αλλά ακόμα
Η Google προτείνει χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσει να πραγματοποιούν όλοι τις online αγορές τους με ασφάλεια.
Συνδέσεις προστατευμένες, ασφαλές shopping!Πριν ακόμα ξεκινήσετε τις αγορές σας, εξασφαλίστε ότι το site κάνει χρήση ασφαλούς σύνδεσης https://. Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να κοιτάξετε στην μπάρα διεύθυνσης (θα δείτε ένα εικονίδιο με τη μορφή λουκέτουστην μπάρα, αν χρησιμοποιείτε Google Chrome), ειδικά αν πρέπει να δώσετε ευαίσθητα δεδομένα όπως ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού.
Η τεχνολογία “Ασφαλής περιήγηση”, που έχει σχεδιάσει η Google, σας προειδοποιεί όταν πρόκειται να επισκεφθείτε επικίνδυνους ιστοτόπους που μπορεί να περιέχουν απειλές, κακόβουλα προγράμματα και προσπάθειες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Αυτή η τεχνολογία, προστατεύει σήμερα περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια συσκευές, προειδοποιώντας σας για τις απειλές που μπορεί να συναντήσετε σε πλατφόρμες όπως ο Chrome, αλλά ακόμα και ο Firefox, το Safari ή το iOS.
Aν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό… μπορεί να μην είναι αληθινό!Συγκρίνετε την τιμή του προϊόντος που ψάχνετε με εκείνο παρόμοιων αντικειμένων που πωλούνται αλλού. Αν η τιμή είναι πολύ διαφορετική, δώστε προσοχή. Κάντε μια έρευνα σχετικά με τον πωλητή, ειδικά αν δεν τον γνωρίζετε και αν είναι η πρώτη φορά που κάνετε αγορά από το συγκεκριμένο site και ρωτήστε για την κατάσταση του προϊόντος.
Για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε το site, καλό είναι να συμβουλεύεστε πρώτα το κομμάτι “Ποιοι Είμαστε” ή το “Επικοινωνία” ώστε να βρείτε έγκυρες πληροφορίες για τον πωλητή.
Σας ζητούν υπερβολικά πολλά στοιχεία;Αν σε ένα site, σας ζητούν προσωπικά στοιχεία που δεν είναι απαραίτητα για την αγορά σας προϊόντος ή μιας υπηρεσίας (π.χ., στοχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας, απαντήσεις σε ερωτήσεις ασφάλειας ή κωδικό) καλό είναι να μην το εμπιστευθείτε, μιας και τέτοιου τύπου ερωτήσεις είναι ενδεικτικές απόπειρας ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing). Κάποια site μπορεί να αποτελούν ακριβείς αντιγραφές επίσημων site, με τα χαρακτηριστικά λογότυπα ή/και κείμενα, αλλά έχουν διαμορφωθεί από απατεώνες, των οποίων μόνος σκοπός είναι να αποκτήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Αποφύγετε να πραγματοποιήσετε οικονομικές συναλλαγές από υπολογιστές δημόσιας χρήσης. Αντίστοιχα, αποφύγετε την είσοδο σε λογαριασμούς που περιέχουν τα οικονομικά σας στοιχεία (π.χ. τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμούς καρτών σε site e-commerce) από κοινόχρηστους υπολογιστές. Αν το κάνετε αυτό,, θυμηθείτε, μόλις τελειώσετε, να αποσυνδεθείτε από σας λογαριασμούς σας και να κλείσετε το παράθυρο του browser.
Πολλά password;Η τεχνολογία πλέον σας παρέχει βοήθεια με τον Password manager και με την δυνατότητα να σώσετε ή να δημιουργήσετε κωδικούς για τους online λογαριασμούς σας. Πέραν αυτού, υπάρχει και το Password CheckUp, ένα νέο extension, διαθέσιμο στον Google Chrome, το οποίο συγκρίνει τον κωδικό που χρησιμοποιείτε στον λογαριασμό σας με μια βάση δεδομένων και με λέξεις κλειδιά που έχουν ήδη παραβιαστεί στο παρελθόν, προειδοποιώντας σας σε περίπτωση κινδύνου.
Δώστε προσοχή στους τρόπους πληρωμήςΕξακριβώστε αν το site στο οποίο κάνετε τις αγορές σας, παρέχει ασφάλεια αγορών (buyer protection) και διαβάστε με προσοχή τoυς όρους και τις ρήτρες σχετικά με το θέμα πληρωμής σε περίπτωση επιστροφών. Αφού πληρώσετε και λάβετε την επιβεβαίωση της παραγγελίας, φυλάξτε το mail με τις αποδείξεις των συναλλαγών και όταν φτάσει η παραγγελία σας, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει όλα όσα έχετε παραγγείλει και πληρώσει.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Μητσοτάκης: Τέλος στη 13η σύνταξη και σε όλες τις κοινωνικές παροχές – Τα λεφτά στις τράπεζες
- Ο Άγιος Παΐσιος και το Μοναστήρι της Σουρωτής
- Αληθινή ιστορία: ‘Και τι πειράζει που της φόρτωσα το παιδί μου; Ας κάνει κάτι και αυτή η άχρηστη, εγώ δεν το ήθελα’
- Θρήνος στην Αμαλιάδα: Πήγαιαν στην κηδεία του πατέρα του και πέθανε
- Έξαλλη Ρούλα Κορομηλά: Σε ποιον στέλνει αγωγή μαμούθ. Γιατί την κατηγόρησαν άδικα
- Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη
- Σεισμός ΤΩΡΑ Ηράκλειο Κρήτης και μέτρα προφύλαξης
- Πλέον θα μπορούμε να στέλνουμε δωρεάν μηνύματα και χωρίς σύνδεση στο Internet!
- Το παζλ του πολέμου στην Λιβύη και η εμπλοκή Ερντογάν
- Σκάνδαλο στα Σούπερ Μάρκετ: Τι απίστευτο αποκαλύφθηκε για πλαστικές σακούλες. Μας κοροϊδεύουν
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro
- Τελευταία Νέα Fimotro
- Οδηγίες της google για ασφαλείς αγορές online
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην ελλάδα – 3,3 εκατ. ευρώ μοιράζει το τζοκερ
- Γέμισε από ψηφοφόρους του γιακουμάτου η κεντρική πλατεία του περιστερίου
- Νίκη της νδ με 10,3% διαφορά βλέπει το politico
- Μητσοτάκης στον real fm: δεν ζητώ περίοδο χάριτος, γιατί ξέρω ότι δεν θα την έχω
- Βloomberg: η νίκη της νδ ανεβάζει το χρηματιστήριο
- Μπλακ άουτ στην ανατολική θεσσαλονίκη από το πρωί της πέμπτης
- Ρόδος: συνελήφθη 21χρονος που… αυνανιζόταν σε λεωφορείο!
- Τσίπρας: το διασκέδασα με την συνέντευξη στον σκαϊ
- Μητσοτάκης στο vice: κλείνει ένας κύκλος οδύσσειας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκλεισε η Ακρόπολη – Αποπνικτική η ατμόσφαιρά στην Αθήνα
- Ήταν τόσο μεθυσμένος που οδηγούσε με το καπώ ανοιχτό
- Μηνύσεις για λαθροθηρία αγριόχοιρων με συρματοθηλιές
- Έγκλημα στο Αιγάλεω: Κόλαφος η εισαγγελέας για την φερόμενη συζυγοκτόνο – Σοκάρουν οι ατάκες
- Μαζική συμμετοχή στις εκλογές ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης – Επίθεση σε Τσίπρα για το debate
- Αγία Κυριακή: Το λαμπρό Μοναστήρι στους Κουραμάδες
- Μπλακ - άουτ στην ανατολική Θεσσαλονίκη
- Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε πόλη της Κίνας - Έξι νεκροί και 190 τραυματίες - ΒΙΝΤΕΟ
- Επεισόδια στην εκδήλωση Βορίδη στην Παλλήνη - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
- Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη