Οι 4 λαθος συμβουλες υγειας που μας εδωσαν οι γονεις μας...

18:46 26/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Σίγουρα όλοι οι γονείς θέλουν το καλό των παιδιών τους, ωστόσο πολλές από τις συμβουλές τους δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και καταλήγουν να περνάνε...
από γενιά σε γενιά, απλά και μόνο «γιατί το έλεγε η γιαγιά»!

Δείτε ποιες από τις… τετριμμένες συμβουλές των γονιών μας δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα:

«Μη διαβάζεις στο σκοτάδι, θα χαλάσεις τα μάτια σου»

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που πιστεύουν ότι όποιος διαβάζει στα σκοτεινά, προκαλεί προβλήματα στα μάτια του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μπορεί η συνήθεια αυτή να είναι κουραστική για τα μάτια μας, ωστόσο
δεν μπορεί να προκαλέσει μυωπία, μόνιμη βλάβη ή κάποια διαθλαστική ανωμαλία. Παράλληλα, καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το λίγο φως μπορεί να αυξήσει τους βαθμούς μυωπίας.

«Μην πίνεις κρύο νερό, θα κρυώσει ο λαιμός σου»

Καμία έρευνα δεν έχει δείξει ότι το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει φαρυγγίτιδα, πονόλαιμό ή άλλα προβλήματα στο λαιμό σε ένα υγιές άτομο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνίσταται κιόλας. Για παράδειγμα, πολλοί γιατροί προτείνουν την κατανάλωση παγωτού ή παγωμένου χυμού, για την αντιμετώπιση φλεγμονών στην περιοχή του λαιμού.

«Κλείσε το παράθυρο, γιατί θα πάθεις ψύξη»

Στην πραγματικότητα, η ψύξη μπορεί να προκληθεί από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μυϊκός που προκαλεί τον πόνο, είναι αντίδραση στην εναλλαγή ζεστού - κρύου.

«Ντύσου γιατί θα κρυώσεις»

Μπορεί να σας φαίνεται σωστό, ωστόσο το υπερβολικά βαρύ ντύσιμο, ειδικά το χειμώνα, δεν μας προστατεύει, καθώς προκαλεί εφίδρωση, η οποία είναι δυνατό να ρίξει επικίνδυνα τη θερμοκρασία του σώματός μας, αν στη συνέχεια εκτεθούμε στο κρύο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «πέφτει» η άμυνα του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στους ιούς. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κρύος καιρός δεν ευθύνεται άμεσα για τα κρυολογήματα. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα, ευνοούν τη διάδοση των ιώσεων.

Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα