Οικιστικη zωνη το πρωην στρατοπεδο ''σακετα''...

19:03 29/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Τροπολογία με την οποία κηρύσσεται ως οικιστική η έκταση του πρώην πεδίου βολής του Ελληνικού Στρατού (πρώην στρατόπεδο Σακέτα) που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Καισαριανής, στους πρόποδες ...
του Υμηττού κατατέθηκε στην Βουλή και στο νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών.

Με τη ρύθμιση νομιμοποιούνται πλήρως οι οικίες που βρίσκονται εντός της
περιοχής, σημειώνεται όμως ότι «για λόγους περιβαλλοντικούς θεσπίζεται η απαγόρευση ανέγερσης νέων κτιρίων ή η προσθήκη σε υφιστάμενα».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «περί τα έτη 1923 – 1930 εγκαταστάθηκαν στις εγκαταλελειμμένες κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατού οι πρώτοι κάτοικοι του σημερινού οικισμού. Ο οικισμός οριοθετείται και διαχωρίζεται από την όμορη δασική έκταση με περίφραξη… Τμήμα της ως άνω εκτάσεως, εντός της οριοθέτησης του οικισμού, φέρεται να εχει παραχωρηθεί στο σωματείο Φιλοδασική Ένωση Αθηναίων ως μικρό τμήμα ευρύτερης έκτασης στον Υμηττό που της έχει παραχωρηθεί για αναδάσωση. Ωστόσο, ως καταγράφεται και σε σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν κτίσματα και ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και συνεπώς οι όροι παραχώρησης εκλείπουν. Στα πλαίσια της ασφάλειας διακαίου και προς άρση αμφισβητήσεων και δικαστικών ενεργειών πολιτών και της διοίκησης με την παρούσα διάταξη επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα ε σεβασμό στην ανθρώπινη περιουσία στον οικισμό πάνω από 80 χρόνια αλλά και στο περιβάλλον θέτοντας εξαιρετικούς περιορισμούς σε όποια νέα οικιστική ανάπτυξη».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα