Ο ceo toy mega ομολογησε οτι το καναλι εκλεισε απο τους μετοχους για οικονομικους λογουσ!

19:09 6/10/2016 - Πηγή: Fimotro

Μια πολύ σημαντική πτυχή της ιστορίας και της εξέλιξης του τηλεοπτικού σταθμού Mega, έδωσε σήμερα ο μέχρι πρότινος CEO του Μεγάλου Καναλιού Ηλία Τσίγκα. Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του Mega, επέρριψε όλες τις ευθύνες για το κλείσιμο του καναλιού στους ιδιοκτήτες-μετόχους οι οποίοι όπως ο ίδιος είπε για οικονομικούς λόγους δεν έβαλαν τα απαραίτητα χρήματα στην ΑΜΚ. Εάν τα έβαζαν, είπε θα μπορούσε το κανάλι να πάρει κανονικά μέρος στο διαγωνισμό

για τις άδειες.

Τα όσα είπε ο Η. Τσίγκας, αποτυπώνουν το δίκαιο των εργαζομένων οι οποίοι από την αρχή υποστήριζαν ότι το κανάλι δεν έκλεισε μόνο του, το έκλεισαν οι μέτοχοί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της θέσης του ο Η. Τσίγκας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2014 στο MEGA, ήξερε τα πάντα για τα οικονομικά του καναλιού και ήταν ενημερωμένος για τα θαλασσοδάνεια του καναλιού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί, ο συνολικός δανεισμός της «Τηλέτυπος» είναι ύψους 112.689.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ο Η. Τσίγκας υπογράμμισε πως, από την ημερομηνία ίδρυσης της εταιρείας μέχρι και το 2008, η Τηλέτυπος είχε 18 κερδοφόρες χρήσεις και πως «τα δάνεια αντιστοιχούσαν στο 18% των κερδών… Το 2008 έσοδα 180 εκατ. ευρώ και κέρδη 38,8 εκατ. ευρώ. Δεν υπήρχε θέμα δανεισμού», για να προσθέσει όμως πως «ήρθε η κρίση και την περίοδο 2009-2012 μπήκαμε σε ζημιογόνα περίοδο, καθώς χάσαμε το 54% των εσόδων μας. Προφανώς, έγιναν προσπάθειες μείωσης δαπανών επιτυχημένες, αλλά η τάση μείωσης τζίρου ήταν μεγαλύτερη».

Σχετικά με την επίμαχη περίοδο, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του Mega επισήμανε: «Τον Μάιο του 2015 υπήρξε πρόταση στη Γενική Συνέλευση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 15 εκατ. ευρώ. Ενεκρίθη η απόφαση και προχώρησε η διαδικασία. Επειδή η Τηλέτυπος είναι στο χρηματιστήριο, η διαδικασία αύξησης δεν είναι σύντομη. Τελικά, τον Φεβρουάριο 2016 ελήφθη η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κανονικά εντός 15 ημερών οι μέτοχοι όφειλαν να αποφασίσουν αν θα μετέχουν ή όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν έγινε όμως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σε αυτή την διαδικασία δεν υπάρχουν παρατάσεις… Υποθέτω ότι οι μέτοχοι δεν ενδιαφέρθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν ξέρω γιατί».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η ακύρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προκάλεσε και την καταγγελία του δανείου, με αποτέλεσμα η εταιρεία να στερείται ρευστότητας, ενώ σημείωσε: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος, ώστε ένα μέρος των χρημάτων που πάνε στην τράπεζα, να πηγαίνουν για την πληρωμή των εργαζόμενων, προμηθευτών, των Ταμείων και της εφορίας για να συνεχίσει το Mega να λειτουργεί. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί χρόνος και στους μετόχους να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Άδεια δεν έχει πάρει, αλλά δεν χρειάζεται να σβήσει το Mega. Υπάρχουν εναλλακτικές μέσω συνδρομητικής, ιντερνετικής τηλεόρασης κλπ».

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «οι τράπεζες με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα δεν άφησαν περιθώριο στους μετόχους να σκεφτούν τα επόμενα βήματα, εν όψει και της νέας κατάστασης με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών».

Keywords
Τυχαία Θέματα