Παπαγγελόπουλος: θα είμαι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς

09:38 19/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Την αποφασιστικότητά του να είναι αμείλικτος με παράκεντρα εξουσίας και παρακρατικούς εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως «δεν είναι ανεκτές περιπτώσεις που αποκρύπτονται στοιχεία, που καθυστερούν δικαστικές ενέργειες, περιπτώσεις στις οποίες πρυτανεύουν σκοπιμότητες πολιτικές ή μη, παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, περαντζάδες πρώην υπουργών σε ανώτατα δικαστήρια την παραμονή έκδοσης σημαντικών αποφάσεων ενώ υποκριτικά κατηγορούν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις, προσπάθειες

εκφοβισμού δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που κρύβονται στα συρτάρια αναφορές δικαστών κατά άλλων δικαστών και εισαγγελέων, περιπτώσεις που επιδεικνύεται απαράδεκτη επιείκεια σε παραπτώματα για λόγους συντεχνιακής αλληλεγγύης». Αυτά, διεμήνυσε, είναι νοσηρά φαινόμενα τα οποία πρέπει να εξαλειφθούν.
Αναφερόμενος στη μάχη της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς, τόνισε πως «έχουν γίνει πάρα πολλά που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούντο αδιανόητα». Ενδεικτικά, ανέφερε, «πόσοι μεγαλόσχημοι ελέγχθησαν, οι οποίοι μέχρι πρότινος υπαγόρευαν τις θελήσεις τους στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φάνταζε αδιανόητο να ελεγχθούν»
. Όχι μόνο ελέγχτηκαν αλλά πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώσουν το τίμημα των παρανόμων πράξεων τους, κατέστησε σαφές. Και όλα αυτά, υπογράμμισε, παρότι κάποιοι, ντόπιοι και ξένοι, κωλυσιεργούν και σαμποτάρουν το έργο της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως «πρέπει να ξέρουν, ειδικά οι ντόπιοι, όπως διδάσκει η ιστορία, ότι οι συνεργάτες του εχθρού και του «κατακτητή» είναι προδότες και όταν έρθει η ώρα, είτε διαπομπεύονται, είτε δικάζονται, ή και τα δυο».
Ερωτηθείς σχετικά με πρόσφατη δημοσκόπηση που καταγράφει πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη και στους δικαστικούς λειτουργούς, απάντησε πως τα σχετικά ευρήματά της τον προβληματίζουν και τον στεναχωρούν και ως υπουργό και ως εισαγγελέα και ως πολίτη της χώρας. Σημείωσε δε πως αυτό «πρέπει να προβληματίσει τους δικαστές και εισαγγελείς της πατρίδας μας» και επισήμανε πως πρέπει «οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους να αποδεικνύουν καθημερινά στις δύσκολες εποχές που ζούσε την προσήλωσή τους στο νόμο και στην ηθική». Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να απομονώσουν τους ελάχιστους ώστε να εξουδετερωθούν αυτοί που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου με πράξεις ή παραλείψεις τους.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, τόνισε πως οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό και πέφτουν όταν χάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οτιδήποτε άλλο είναι πραξικόπημα, σημείωσε και επισήμανε: «Βεβαίως η εκάστοτε αντιπολίτευση συνηθίζεται να ζητάει εκλογές. Ας προσέξουν όμως κάποιοι διότι τα αιτήματα ενίοτε, όταν έρθει η ώρα, γίνονται αποδεκτά. Και τότε κάποιοι θα εκπλαγούν δυσάρεστα. Το κακό όμως είναι ότι πίσω από το αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές συναθροίζονται και άλλοι για δικούς τους λόγους».
Τέλος, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει διαρροές κύκλων του Κώστα Καραμανλή ότι δεν μπορεί κανείς να μιλάει εξ ονόματός του, είπε πως «ο Καραμανλής έχει το δικαίωμα να απαγορεύει να μιλούν για λογαριασμό του, δεν έχει όμως το δικαίωμα να απαγορεύει να τον αγαπάνε».

Keywords
Τυχαία Θέματα