"παρασιτο" η δημαρ συμφωνα με τον βενιζελο!

17:56 24/1/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη ΔΗΜΑΡ για το «χρίσμα» των ευρωσοσιαλιστών στις επερχόμενες ευρωκλογές, μετά και τη συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Χάνες Σβόμποντα δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη Τύπου που...
έδωσε σήμερα το μεσημέρι. Ο Βενιζέλος
εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Αγίου Κωνσταντίνου, με την οποία όμως πριν από μερικές εβδομάδες συνομιλούσε για συνεργασία(!), δηλώντας ότι «κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ» και χαρακτήρισε «άδικο και ανήθικο κάποιοι να παίζουν τους καλούς στις πλάτες τις δικές μας».

«Θέλουμε να συγκροτηθεί η ευρύτατη δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Και πάλι καλούμε τη ΔΗΜΑΡ να ενταχθεί στο σχήμα αυτό. Αλλά το σχήμα αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μία ιστορία στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και είναι το μόνο μέλος στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «εμείς κουβαλάμε ένα τεράστιο ιστορικό βάρος ως ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση, πληρώνοντας βαρύ κόστος, αλλά ότι προέχει η σωτηρία της χώρας.

Σημέιωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να παραμείνει η ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά μετά την αποχώρησή της «έχει επέλθει μία τομή».

Ως υπουργός Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Δευτέρα και προανήγγειλε περιοδεία στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στόχοι της ελληνικής προεδρίας

Αναφερόμενος στους στόχους της ελληνικής προεδρίας ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τέσσερα μέτωπα, στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ανάδειξη της αξιοπιστίας της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα με κομβικό σημείο την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους
Προώθηση των μεγάλων εθνικών θεμάτων (Κυπριακό, ΠΓΔΜ, θέματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, θαλάσσια πολιτική)
Αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης
Για την Τουρκία

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για την ένταση που επικρατεί στην Τουρκία και εάν πιστεύει ότι αυτή μπορεί να επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι εμείς θέλουμε μια εσωτερικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά σταθερή Τουρκία, η οποία να μπορεί να λειτουργήσει ως αξιόπιστος συνομιλητής στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η ιστορική εμπειρία λέει ότι όταν υπάρχει ένταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, υπάρχει το φαινόμενο της εξαγωγής της κρίσης. Εμείς δεν θέλουμε να επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξαγωγής της κρίσης» είπε.

Για το Κυπριακό

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές του για το θέμα στο εξωτερικό, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο κρίσιμος παράγοντας για την εξέλιξη του Κυπριακού είναι η Τουρκία και διευκρίνισε ότι πρόκειται για ουσιώδη παράγοντα που επηρεάζει την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Έκανε λόγο για ένα ανοιχτό διεθνές ζήτημα -μια ανοιχτή πληγή- και υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί μια λύση σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μια λύση ομοσπονδιακού, διζωνικού και δικοινοτικού χαρακτήρα, βασισμένη όμως σε μια διεθνή προσωπικότητα, μια ενιαία κυριαρχία και μια ενιαία ιθαγένεια, η οποία να μπορεί να γίνει δεχτή, μέσω δημοψηφίσματος από τους
Keywords
Τυχαία Θέματα