Ποιες ηταν οι δυο κυριες που απογοητευσαν τον αλεξη τσιπρα...

20:16 16/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Ήταν μερικές στιγμές κατά την δραματική ψηφοφορία τη νύχτα της Τετάρτης, που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πίστευε...
στα μάτια και τα αυτιά του και έδειχνε βαθιά απογοητευμένος από όσα συνέβαιναν στην Ολομέλεια της Βουλής. Δεν ήταν η επιλογή της αριστερής πτέρυγας να καταψηφίσει τη συμφωνία με τους εταίρους, αφού γνώριζε εξ αρχής τις απόψεις
αυτών των στελεχών και την πιθανότητα να διαφοροποιηθούν. Ήταν κυρίως η απόφαση να καταψηφίσουν τη συμφωνία κάποιοι βουλευτές, οι οποίοι ήταν προσωπικές του επιλογές και μάλιστα έδωσε μάχη για να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο.

Η μεγάλη απογοήτευση ήλθε κυρίως από δύο γυναίκες: Την Ραχήλ Μακρή και την Αγλαΐα Κυρίτση. Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνά ότι ο κ. Τσίπρας είχε συγκρουστεί σχεδόν με όλους για να περάσει την κυρία Μακρή στα ψηφοδέλτια. Η κομματική νομενκλατούρα της Κουμουνδούρου είχε εξετάσει τότε κάθε πιθανό σενάριο για να ξεφορτωθεί την κυρία Μακρή – ακόμη και να πάει υποψήφια στα Γρεβενά αντί της Κοζάνης, της είχαν προτείνει για να την «κρυώσουν» και να την οδηγήσουν σε οικειοθελή αποχώρηση. Και ήταν ο κ. Τσίπρας προσωπικά που την επέβαλε. Η κυρία Μακρή βροντοφώναξε, με το γνωστό της τρόπο, ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ στη χθεσινή ψηφοφορία και αποχώρησε με αγέρωχο και σχεδόν απαξιωτικό ύφος για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό από την Ολομέλεια. Μάλιστα έδωσε ραντεβού και στο πεζοδρόμιο των κοινωνικών συγκρούσεων για τη νέα συμφωνία. Στο ύφος του κ. Τσίπρα όταν άκουγε την κυρία Μακρή να κάνει την επιλογή της, παρότι ήταν γνωστή η στάση της, αποτυπωνόταν η απογοήτευση του στιλ όμως «στερνή μου γνώση…».

Η δεύτερη μεγάλη απογοήτευση για τον κ. Τσίπρα ήταν η κυρία Κυρίτση, καθώς η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού και είχε μία εύκολη και άνετη εκλογή στη Βουλή. Η απόφαση της κυρίας Κυρίτση να διαφοροποιηθεί ήδη από την περασμένη Παρασκευή κατά την ψηφοφορία για την παροχή της εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό προκειμένου να κάνει την τελική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εξέπληξε σχεδόν τους πάντες στην κυβερνητική ηγεσία. Χαμηλών τόνων η κυρία Κυρίτση, δεν είχε δώσει τόσο σαφή δείγματα δημοσίως για τις προθέσεις της.

Αντιθέτως ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε τη στάση άλλων βουλευτών, για τους οποίους είχε παρέμβει προσωπικά να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και τώρα τον ακολουθούν πιστά. Για παράδειγμα οι δύο ΠΑΣΟΚ-ογενείς, ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ψήφισαν υπέρ. Ο πρώτος χωρίς να έχει θέσει σε αμφιβολία τη στάση του, ο δεύτερος παρότι είχε αντιδράσει τις προηγούμενες ημέρες και δήλωνε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει. Μάλιστα όταν ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ΝΑΙ κατά την ψηφοφορία και δέχθηκε τις αποδοκιμασίες και τα υποτιμητικά σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας αντέδρασε και γυρνώντας στα υπουργικά έδρανα είπε δυσανασχετώντας «μα τι είναι αυτά τώρα;».
Keywords
Τυχαία Θέματα