Πρωτοτυπη και εντυπωσιακη ψηφιακη παρασταση στο ψηφιακο πλανηταριο...

...ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ...
Εντυπωσιακές εικόνες του Σύμπαντος θα συναντήσουν την κλασική μουσική αλλά και εναλλακτικές ποπ συνθέσεις, «κατακλύζοντας» τον θόλο του νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου...
την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στην ειδική μουσική - ψηφιακή παράσταση με τίτλο «Can we reach?».
Το ιδιαίτερο αυτό οπτικόακουστικό θέαμα, που υπογράφουν ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Σιμόπουλος και η συνθέτις Βάλυ Ιωάννου, θα παρουσιαστεί σε τρεις μοναδικές παραστάσεις την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρες 6.30 μ.μ.,
7.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ.. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων, από το ταμείο του Πλανηταρίου.

Η μουσική-ψηφιακή παράσταση «Can we reach?» δανείστηκε τον τίτλο της από το ομώνυμο κομμάτι της Βάλυς Ιωάννου δίνοντάς της την ευκαιρία να συνδυάσει την κλασική με την σύγχρονη εναλλακτική μουσική, δηλαδή τις φόρμες μεγάλων κλασικών με δικές της συνθέσεις και να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα αφιερωμένο στην μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου.

Μετά από πολύχρονη μελέτη στο κλασικό πιάνο, η Βάλυ Ιωάννου προσεγγίζει τη μουσική με άλλη οπτική. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο πειραματισμό με την φωνή και το πιάνο, που έχει ως σκοπό να αποδείξει ότι στην τέχνη όλα είναι δυνατά και όλα μπορούν να συμβούν. Ταυτόχρονα, μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Παναγιώτη Σιμόπουλο, μας ταξιδεύουν στις εσχατιές του Σύμπαντος, μέσα από την εικόνα και τον ήχο, θέτοντας με τον δικό τους τρόπο την ερώτηση: «Είναι τελικά όλα τόσο μακριά όσο φαντάζουν».

Η Βάλυ Ιωάννου. Η Βάλυ Ιωάννου ξεκίνησε να παίζει πιάνο στα οχτώ της, ενώ τα δάχτυλά της έχουν βασανιστεί από έλληνες και ξένους δασκάλους, όπως οι: Helen Hallecker, Christos Papageorgiou, Kenneth Van Barthold, Evgen Indjic, Amalie Malling, Martin Lysholm Jepsen, Alberto Portugheis, Madeline Bruser. Έχει λάβει δύο φορές πρώτο βραβείο και ειδικό βραβείο «Bell’arte» και έχει παίξει, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου, στη Βασιλική Ακαδημία της Κοπεγχάγης, στο Πανεπιστήμιο του Reading και στο Φεστιβάλ Αρμάτας. Η μητέρα της είναι Αγγλίδα, γι’ αυτό και γράφει στίχους στη μητρική της γλώσσα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα