Πυροβολουν με καλασνικοφ, αδειαζουν σπιτια...

11:17 17/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Στον Τρίλοφο ο Νίκος Παπαδόπουλος κυκλοφορεί με την καραμπίνα γεμάτη. Οι ίδιοι κακοποιοί που αποψιλώνουν το βουνό έχουν μπει στο σπίτι του τουλάχιστον 20 φορές, τις μέρες που έλειπε.
Την τελευταία, ξήλωσαν ακόμη και το ψεύτικο...
μετάλλιο που είχε καδραρισμένο στον τοίχο μαζί με ένα αθλητικό δίπλωμα. Όσες ιστορίες έχουν να διηγηθούν οι κάτοικοι στα χωριά του Γράμμου για τη λαθροϋλοτομία, άλλες τόσες έχουν για εισβολές σε σπίτια και για πλιατσικολόγημα.
«Τοποθέτησα μεταλλική πόρτα, όμως τη διέρρηξαν. Έβαλα επιπλέον καγκελόπορτα και τότε άνοιξαν το πίσω παράθυρο, γκρεμίζοντας μέρος του
τοίχου» περιγράφει ο Ν. Παπαδόπουλος. Τα κλοπιμαία, λιγοστά ρούχα και οικοσυσκευές, μεταφέρονται στα αλβανικά χωριά αμέσως μετά τα σύνορα, Βιντόβα, Τσέτα, Κιοτέζα και Αρζα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Παρά την έκταση του προβλήματος, διακρατική συμφωνία με την Αλβανία δεν έχει επιτευχθεί.
«Οσοι επιστρέψαμε στον Γράμμο για να ξαναχτίσουμε τα χωριά μας, φοβόμαστε. Κάποιοι το έχουν μετανιώσει γιατί νιώθουν απροστάτευτοι. Τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό παιδιά, τρέμω όταν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί αν χτυπήσουν το βράδυ οι διαρρήκτες» λέει ο Ν. Χαλκιάς στο Γιαννοχώρι.
Keywords
Τυχαία Θέματα